Ξεχώρισε στην παρέλαση η αθλήτρια του στίβου Βεατρίκη Ντούγκου. Κόρη του Κενυάτη ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης

Η μαθήτρια του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και αθλήτρια του στίβου Βεατρίκη Ντούγκου ήταν από τις παρουσίες που τράβηξαν τα βλέμματα στη σημερινή μαθητική παρέλαση της πόλης.

Η Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου όπως είναι το πλήρες όνομά της, εκτός από τις μαθητικές της επιδόσεις, είναι και αθλήτρια του στίβου στον Σύλλογο του Ρήγα Θεσσαλονίκης σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους από μικρή ηλικία στα 100 και 200 μέτρα, καθώς επίσης και στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων συμμετέχοντας σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κένυα και η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρέλαση και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με πάρα πολύ καλή οργάνωση» τόνισε στις δηλώσεις της μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης η Β. Ντούγκου.

«Νιώθω περήφανη για την πατρίδα μου και χαρά που εκπροσώπησα το σχολείο μου» πρόσθεσε.

Βεατρίκη Ντούγκου: Η μαθήτρια που παρέλασε με το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Εμφανώς συγκινημένος και παράλληλα υπερήφανος δηλώνει στο GRTimes, ο πατέρας της Βεατρίκης Ντούγκου, της μαθήτριας και αθλήτριας με καταγωγή από την Κένυα που παρέλασε για πρώτη φορά σήμερα με το σχολείο της στη Θεσσαλονίκη, γνωστός καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σαμουήλ Ντούγκου.

Γεννημένος στο Κιμέντε της Κένυας, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ναϊρόμπι, ο Σαμουήλ Ντούγκου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967 καθώς έγινε δεκτός με υποτροφία στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Μια βδομάδα μετά την άφιξή του στη χώρα μας όμως, το πραξικόπημα και η δικτατορία έβαλαν προσωρινό φρένο στα όνειρά του.

Ολοκλήρωσε τις εκκλησιαστικές σπουδές του, το 1970 οπότε και αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. «Ήθελα να περάσω στην Ιατρική Σχολή, αν και πάντα με γοήτευε η Νομική. Καλύτερό συνδυασμό δεν θα μπορούσα να επιλέξω, όταν τελειώνοντας την Ιατρική πήρα εξειδίκευση στην Ιατροδικαστική» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Έκτοτε, βοήθησε πολλές φορές τις αρχές να εξιχνιάσουν στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν ενώ παράλληλα το 2009 έθετε έναν ακόμη στόχο. Την ανέγερση ενός σχολείο στη γενέθλια πόλη του, Κιμέντε. Μαζί με φίλους του γιατρούς, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς συνέστησαν τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σωκράτης» με σύνθημα της δράσης του τη φράση: «Ένα σχολείο για την Κένυα», το οποίο τελικά και έχτισε

«Σαν γονείς της Βεατρίκης, αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση. Δεν ήρθαμε χθες στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε πλέον πολλά χρόνια. Επομένως δεν μπορεί να μη μας προκαλεί υπερηφάνεια η σημερινή της συμμετοχή στην παρέλαση εκπροσωπώντας το σχολείο της» σημειώνει περήφανος στο GRTimes o Σαμουήλ Ντούγκου.

«Ευχόμαστε να παραμείνει αυτή που είναι σήμερα και να προχωράει μπροστά. Δεν έχουμε άλλες απαιτήσεις. Είμαστε στο πλευρό της και θα είμαστε πάντα δίπλα της για να ανταποδώσουμε την περηφάνια που μας έδωσε σήμερα και που μας δίνει και με τις σχολικές και με τις αθλητικές της επιδόσεις» πρόσθεσε.

Χρειαζόμαστε μια βοήθεια από το κράτος για Έλληνα δάσκαλο στο σχολείο της Κένυας

Τέλος, σε ερώτηση για την ανέγερση του σχολείου στην Κένυα που είχε θέσει ως όνειρο ο καθηγητής Ιατροδικαστικής σημείωσε πως «το σχολείο έχει χτιστεί στο Κιμέντε και φοιτούν σ’ αυτό 800 μαθητές. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τους κάνουμε 1.000» τονίζει, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια του ελληνικού κράτους, ώστε να σταλεί δάσκαλος στο Κιμέντε ο οποίος θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο σχολείο.

«Χρειαζόμαστε μια βοήθεια από το κράτος, προκειμένου να σταλεί δάσκαλος εκεί. Το σχολείο έχει αποδεχτεί αυτό το αίτημα που έχω θέσει εγώ όταν ακόμα το χτίζαμε» καταλήγει ο Σαμουήλ Ντούγκου στο GRTimes.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr