Νέο μέτρο κατά του υπερτουρισμού υιοθέτησε η Βενετία. Από το 2025, οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την Γαληνοτάτη για μια μόνο ημέρα και χωρίς διανυκτέρευση θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου ύψους 10 ευρώ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέτος, η πειραματική περίοδος του εισιτηρίου εισόδου προέβλεπε την καταβολή 5 ευρώ για κάθε επισκέπτη. Το νέο εισιτήριο θα επιβληθεί για 54 συνολικά ημέρες, κυρίως Σαββατοκύριακα, από μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Για όποιον κάνει κράτηση στον ειδικό ιστότοπο του δήμου της Βενετίας τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν επισκεφθεί τη μοναδική αυτή πόλη, θα προβλέπεται «έκπτωση» της τάξης των 5 ευρώ.
Θα εξαιρούνται όπως και φέτος από την πληρωμή κάτοικοι της περιφέρειας Βένετο, φοιτητές, άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και όσοι μεταβαίνουν στη Βενετία για λόγους εργασίας.
Μετά τις 4 το απόγευμα, τέλος, η είσοδος στην «πόλη των δόγηδων» θα είναι ελεύθερη για όλους.
Ειδήσεις σήμερα:
- Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου που έτρεχε με 212 χλμ./ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού. Μέσα στο αμάξι είχε και δύο ανήλικα παιδιά
- Τραμπ κατά Χάρβαρντ. «Είναι ένα αντισημιτικό ίδρυμα. Δέχεται φοιτητές που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας»
- Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ DJ στη Ναύπακτο για τα ποσοστά. Με 9 ράμματα στο αυτί ο ένας
- Ο Γιώργος Μοσχούρης το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι. Φέρεται να είναι μέλος της Greek Mafia
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ