“Βάλτε επικεφαλής μια μητέρα στο υπουργείο Γεννήσεων, έναν εικοσάρη στο υπουργείο του Έρωτα, κι ένα γεροντάκι στο υπουργείο Θανάτου.
Κι αυτή ας είναι όλη κι όλη η κυβέρνηση.
Οι άλλοι, κάτι με χαρτοφυλάκια, κι άλλοι χωρίς, ξεσπούν στην καμπούρα μας όλα τα κόμπλεξ τους, κι από πάνω πρέπει να τους θεωρούμε σωτήρες.
Αμ δε.
Δε μας σώζει κανένας, κι αυτό το ξέρει ο κύριος υπουργός του Θανάτου που βλέπει κάθε μέρα εκθέσεις σωρό.
Γι’ αυτό και δεν επαίρεται.
Κάνει μια τυπική δουλειά, μετράει τους νεκρούς, συνειδητοποιεί τη μοίρα του και δεν έχει όρεξη για μεγαλύτερη εξουσία.”
Μ. Χάκκας ,Το Κοινόβιο
Ο Μάριος Χάκκας είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση της νεοελληνικής πεζογραφίας. Η συγγραφική του διαδρομή διήρκεσε μόνο έξι χρόνια, από το 1965 ως το 1971. («Ξεκίνησα να γράφω λιγάκι μεγάλος, τριαντάρης και βάλε», λέει στο Κοινόβιο). Η αρχή καθυστέρησε λόγω των πολιτικών διώξεων που υπέστη, ενώ το τέλος έθεσε ο πρόωρος θάνατός του σε ηλικία 41 χρόνων. Όμως μέσα σ’ αυτά τα λίγα χρόνια συμπυκνώνει το πεζογραφικό του έργο.
Ειδήσεις σήμερα:
- Europol. Εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας. Δεκάδες συλλήψεις, έκλεισε η πλατφόρμα Kidflix
- Στο φως το πρώτο αρχαίο θέατρο των Ιονίων νησιών. Δεσπόζει στην καρδιά της αρχαίας πόλης της Λευκάδας
- Πτώση στις πωλήσεις οχημάτων Tesla. Politico: Ο Μασκ θα παραιτηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες από μέλος της κυβέρνησης
- Το ΣτΕ θα αποφανθεί εάν τα “Airbnb” συνιστούν παράνομη μεταβολή της χρήσης ακινήτου από κατοικία σε τουριστική περιοχή
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ