Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη (18/6) και καταγράφηκε σε βίντεο από αρκετούς τουρίστες. Το υλικό δείχνει έναν άγνωστο άνδρα να σκαρφαλώνει πάνω από τα μεταλλικά εμπόδια που περιβάλλουν το 262 ετών μνημείο πριν κατευθυνθεί προς τη δεξιά πλευρά.
Ο άνδρας, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως 27χρονος Ουκρανός, ήταν ντυμένος με καφέ φόρμα και πράσινα παπούτσια.
Η ιταλική αστυνομία επενέβη γρήγορα και φώναξε στον άνδρα να κατέβει από την κατασκευή ύψους 86 μέτρων. Ένας αστυνομικός εθεάθη μάλιστα να σηκώνει τα πόδια του παντελονιού του, ετοιμαζόμενος να μπει στο νερό αν χρειαστεί.
Το πλήθος, μεταξύ των οποίων και πολλοί Βρετανοί τουρίστες, ζητωκραύγαζε καθώς η αστυνομία συνέλαβε με επιτυχία τον άνδρα. Η αντίδραση αυτή υπογράμμισε την απογοήτευση του κοινού για τέτοιες απερίσκεπτες συμπεριφορές σε ιστορικούς χώρους.
Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών στη Φοντάνα ντι Τρέβι τον τελευταίο χρόνο.
Ειδήσεις σήμερα:
- Αντιδράσεις στην Τουρκία για την Αστερομάτα. «Αν μιλάει για τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα κάνουμε επίσημη διαμαρτυρία»
- Θεσσαλονίκη. 32χρονος καταδικάστηκε για revenge porn και ύβρεις σε βάρος της πρώην συντρόφου του. Αναζητείται
- Πάνω από 2.500 σεισμοί έως την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εργαστήριο Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ
- Αυστραλία. Η Καμπέρα απαγορεύει την κινεζική εφαρμογή DeepSeek σε όλες τις κυβερνητικές συσκευές
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ