Η δασική και η κτηνιατρική υπηρεσία εκτιμούν ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται γύρω από τη Θεσσαλονίκη 9.000 με 10.000 αγριόχοιροι, δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
“ Είναι τραγικά αυτά τα νούμερα και αν λάβουμε υπόψη τον ρυθμό της αναπαραγωγής τους, σε 2-3 χρόνια θα έχουν κατακλύσει την περιοχή. Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα, ριζικά και αποτελεσματικά”, πρόσθεσε.
Για την αντιμετώπιση του θέματος πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η επιθεώρηση εφαρμογής δασικής πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων δήμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δασαρχείου και της πυροσβεστικής.
Ειδήσεις σήμερα:
- Αποδοκιμασίες κατά του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς σε συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου (βίντεο)
- Απίστευτος τραυματισμός ποδοσφαιριστών στη Σερβία. Συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι (βίντεο)
- Άγνωστος πίνακας του Ντελακρουά βρέθηκε σε σπίτι σε κωμόπολη της Γαλλίας. Η αξία του εκτιμάται πάνω από 300 χιλ ευρώ
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr