Την άλωση της Τριπολιτσάς, που έγινε πριν από 200 χρόνια, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, «θυμήθηκε» το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «κτηνώδη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Τούρκων».
Η Τριπολιτσά αποτελούσε σημαντικό διοικητικό, στρατιωτικό και οικονομικό κέντρο της Πελοποννήσου κατά την Τουρκοκρατία. Περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη επανάσταση του 1821 πολιορκήθηκε από τους επαναστατημένους Έλληνες, με τελικό αποτέλεσμα την άλωσή της στις 23 Σεπτεμβρίου. Η πτώση της ακολουθήθηκε από λεηλασία και σφαγή.
Η Τριπολιτσά είχε πολιορκηθεί από τους Έλληνες και δεκαετίες πριν, κατά τα Ορλωφικά, τα οποία κατέληξαν σε ήττα των επαναστατών και σφαγές και κτηνωδίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού.
Σε μήνυμά του στο Twitter, το οποίο συνοδεύεται από χάρτη όπου φαίνεται να κυλάει αίμα από τη θέση της Τριπολιτσάς, το τουρκικό ΥΠΕΞ λέει τα εξής: «200 χρόνια έχουν περάσει από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν κτηνωδώς και χωρίς έλεος στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή είχε σκοπό να μην επιζήσει ούτε ένας Τούρκος στην Πελοπόννησο, και ως εκ τούτου γράφτηκε στην ιστορία ως μια μαύρη κηλίδα».
Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ