Το «The Interview» δεν είναι η μόνη ταινία με σενάριο παρωδία για παγκόσμιους ηγέτες. Ελισάβετ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Σαντάμ Χουσείν, Αγιατολάχ Χομεϊνί και άλλοι ηγέτες, σατιρίζονταν από την εποχή του Σαρλό μέχρι τον Ρόκι

Το «The Interview» δεν είναι η μόνη ταινία με σενάριο παρωδία για παγκόσμιους ηγέτες. Ελισάβετ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Σαντάμ Χουσείν, Αγιατολάχ Χομεϊνί και άλλοι ηγέτες, σατιρίζονταν από την εποχή του Σαρλό μέχρι τον Ρόκι

Η ακύρωση της προβολής της ταινίας «the Interview» μετά από απειλές χάκερς στην εταιρεία παραγωγής «Sony Pictures», έχει προκαλέσει διεθνές επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν υπάρχει δολοφονία στο σενάριο, είναι αρκετά δύσκολο οι παραγωγοί μιας ταινίας να ενσωματώσουν στην υπόθεση τον ρόλο ενός ηγέτη που βρίσκεται στη ζωή.homeini1

Έχει συμβεί ωστόσο αρκετές φορές στο παρελθόν, συχνά σε κωμωδίες, αλλά και όχι μόνο. Αρκετοί ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ ή τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Σαντάμ Χουσείν και τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού “Time”.

santamΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα προειδοποίησε με δημόσιες δηλώσεις του ότι θα υπάρξει αντίδραση στην επίθεση των κυβερνοχάκερς, πίσω από τους οποίους είπε ότι βρίσκεται η ασιατική χώρα.

Η απειλή για τους θεατές μιας ταινίας είναι πρωτοφανής και μαρτυρά την ένταση των αντιδράσεων που μπορεί να προκαλέσει αυτή την εποχή η σκηνή της δολοφονίας ενός ηγέτη, πόσο μάλλον μιας χώρας όπως η Βόρεια Κορέα που δεν φημίζεται για τις αγαστές σχέσεις συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Στην ταινία «Inglourious Basterds» το 2009, υπάρχει η δολοφονία του Χίτλερ, αλλά αυτό έρχεται πολλές δεκαετίες μετά τον θάνατό του.    

Άντονι Κουίν και Ειρήνη Παππά

Άντονι Κουίν και Ειρήνη Παππά

Αιματηρές ήταν οι αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το 1977 η ταινία «Μωάμεθ» το 1977 με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν και την Ειρήνη Παππά, όπως θυμίζουν τα ΝΕΑ.

Από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, 12 μουσουλμάνοι της Χαναφί οργάνωσαν κατάληψη σε τρία κτήρια της Ουάσιγκτον κρατώντας ομήρους 150 άτομα. Θεωρούσαν βλάσφημο το φιλμ επειδή αναπαριστούσαν το πρόσωπο του Μωάμεθ.

Η διαμαρτυρία των μουσουλμάνων είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 24χρονου δημοσιογράφου Μόρις Γουίλιαμς και του αστυνομικού Μαρκ Κάντρελ και τον τραυματισμό 11 ατόμων.

Η εταιρεία διανομής Irwin Yablans απέσυρε για λίγες ημέρες την ταινία από εννέα κινηματογράφους στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Time

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr