Θα μπορούσε να είναι το σπίτι των Φλινστόουνς ή να είχε κατασκευαστεί τα προϊστορικά χρόνια. Βρίσκεται στη Βόρεια Πορτογαλία και ονομάζεται Caza Do Penedo που σημαίνει το “Σπίτι της Πέτρας”.
Χτίστηκε ανάμεσα σε τέσσερις θηριώδεις βράχους, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί ως οι πλάγιοι τοίχοι του σπιτιού. Δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου και είναι εναρμονισμένο πλήρως με το περιβάλλον. Ιδιοκτήτης της του είναι ένας πορτογάλος μηχανικός, ο οποίος το κατασκεύασε για να το χρησιμοποιεί ως εξοχικό.
Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1972 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα.
Οικοδομήθηκε από πέτρα ανάμεσα σε τέσσερις ογκόλιθους. Μόνο τα τα παράθυρα, η πόρτα και η σκεπή δημιουργήθηκαν από διαφορετικά υλικά.
Το εσωτερικό του διακοσμήθηκε με ρουστίκ στοιχεία, όπως ξύλο, πέτρα, μάρμαρο, τα οποία χρησιμοποιούν συνήθως οι άνθρωποι που ζουν στη φύση.
Τα έπιπλα και η εσωτερική σκάλα είναι ξύλινα και τα δωμάτια έχουν διαφορετικά μεγέθη. Ο καναπές είναι από ξύλο ευκαλύπτου και ζυγίζει 350 κιλά, ενώ ένα πέτρινο τζάκι κοσμεί το κέντρο του σπιτιού. Η πόρτα εισόδου είναι φτιαγμένη από χάλυβα και ζυγίζει 400 κιλά. Στο εξωτερικό του σπιτιού είναι διαμορφωμένη μια πέτρινη σκαλιστή πισίνα.
Δεν έχει ηλεκτρισμό, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούσαν κεριά για φως, παρόλο που είναι χτισμένο σε αιολικό πάρκο και δίπλα του στέκονται δεκάδες ανεμογεννήτριες.
Με το πέρασμα των χρόνων το σπίτι, έγινε θέμα στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης και μετατράπηκε σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Ωστόσο, υπήρξαν και βανδαλισμοί που ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να προσθέσει κάγκελα ασφαλείας και να σταματήσει να το χρησιμοποιεί ως καλοκαιρινό θέρετρο.
Το μετέτρεψε σε μουσείο, το οποίο επισκέπτονται δεκάδες πολίτες τον χρόνο.
Πηγή χαρακτηριστκής εικόνας: Wikimediamtx Commons
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Το χωριό – φάντασμα στο Ντουμπάι που το «καταπίνει» η άμμος. Η ιστορία συνωμοσίας γύρω από την ξαφνική αποχώρηση των κατοίκων και τα σενάρια ερήμωσης
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr