Ήταν η αγαπημένη κατάσκοπος του Τσώρτσιλ και μούσα του δημιουργού του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ. Η Κριστίνα Σκάρμπεκ ήξερε πως να διαχειριστεί την “αδυναμία”των θαυμαστών της και τη χρησιμοποιούσε ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αποστολής της.
Έτσι εκτός από μια ακαταμάχητη κατάσκοπος έγινε και η έμπνευση για την δημιουργία του πιο γνωστού γυναικείου ρόλου στα χρονικά του κινηματογράφου που δεν είναι άλλος από το “κορίτσι του Τζέιμς Μποντ”.
Η Κριστίνα γίνεται η ακαταμάχητη “Κριστίν” για το καλό του αγώνα.
Γεννημένη στη Βαρσοβία. Ο πατέρας της ήταν κόμης και η μητέρα της πλούσια τραπεζική κληρονόμος.
Η ίδια γαλουχήθηκε με αυστηρές αρχές και πήγε σχολείο σε μοναστήρι.
Παράλληλα όμως ήταν και μια πανέμορφη κοπέλα με αποτέλεσμα να στεφθεί Μις Πολωνία σε ηλικία 17 ετών.
Εργάστηκε εθελοντικά με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μόλις παντρεύτηκε μετακόμισε στην Αγγλία με τον σύζυγό της.
Ο τομέας στον οποίο εργάστηκε γνωστός και ως “Section D”αναλάμβανε αναγνωριστικές και κατασκοπευτικές αποστολές.
Τότε πήρε και το ψευδώνυμο Κριστίν Γκράνβιλ το οποίο κράτησε και μετά το τέλος του πολέμου.
Η Γκράνβιλ κατάλαβε αμέσως τον “τρόπο” που την κοίταζαν οι άντρες και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Είχε το χάρισμα της πειθούς.
Σε μια αποστολή της κατάφερε να πείσει έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της Γκεστάπο να μεταφέρει υλικό της βρετανικής προπαγάνδας πιστεύοντας πως μετέφερε τσάι για την άρρωστη μητέρα της που είχε προμηθευτεί στη μαύρη αγορά.
Όταν συνελήφθη στην Ουγγαρία δεν δίστασε να δαγκώσει μέχρι αιμορραγίας τη γλώσσα της για να πείσει τους ανακριτές να την αφήσουν ελεύθερη πείθοντας τους ότι έχει φυματίωση!
Κατά τη διάρκεια της θητείας της τιμήθηκε με το μετάλλιο Croix de Guerre και το George Medal για τις Ειδικές Υπηρεσίες.
Η σύλληψη ως διπλή πράκτορας μαζί με τον εραστή της
Η ζωή της ήταν πολυτάραχη, γεμάτη έρωτες, εντάσεις και ανατροπές. Η τελευταία της αποστολή στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία αφού συνελήφθη ως διπλή πράκτορας την στιγμή που αποκάλυψε σχέδιο εισβολής από τη Ρωσία.
Κίνησε τις υποψίες και από τις δυο πλευρές και τελικά οι Βρετανοί κινήθηκαν πρώτοι και την συνέλαβαν μαζί με τον συνεργάτη και εραστή της.
Περιμένοντας υπομονετικά την απόφαση των αρχών για την τύχη τους και αφού είχαν βασανιστεί από την αφόρητη ζέστη, ο σύζυγός της πήγε να τη βρει πεπεισμένος πως θα μπορούσε να την σώσει.
Αγνοούσε όμως την ύπαρξη του εραστή όπου τελικά η Κριστίν ακολούθησε αφήνοντας τον σύζυγό της να φύγει ντροπιασμένος.
Έτσι έκλεισε η καριέρα της.
Μετά το τέλος του πολέμου αποκαταστάθηκε και αποζημιώθηκε με μόλις εκατό λίρες για τις υπηρεσίες της. Ήταν μάλλον ένα άδοξο τέλος.
Πέθανε το 1952 από τη μαχαιριά του ζηλιάρη εραστή της, ο οποίος τιμωρήθηκε με θάνατο δι’ απαγχονισμού κάνοντας μύθο την Κριστίν Γκράνβιλ.
Ένα χρόνο αργότερα, ο Ίαν Φλέμινγκ δημοσίευσε το “Casino Royale”, το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον πιο διάσημο πράκτορα, τον James Bond.
Μαζί του εμφανίστηκε και το πρώτο λεγόμενο «κορίτσι του Bond», μία μελαχρινή αινιγματική Ευρωπαία με το όνομα Vesper Lynd.
Η συγγραφέας Clare Mulley έδεσε τα κομμάτια της πολυτάραχης ζωής της Γκράνβιλ και τα έκανε βιβλίο με τίτλο “The Spy Who Loved“.
Η πολυτάραχη ζωή ενός πραγματικού “Bond Girl”
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikipedia Commons
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Αυτό ήταν το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ. Η πανέμορφη ηθοποιός που «ανακάλυψε» ο Έρολ Φλιν και την απογείωσε ο Ταρζάν. Το τραγικό τέλος του αγαπημένου της…
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr