Ένα από τα πιο ασυνήθιστα ναυάγια στον κόσμο είναι το πλοίο SS City of Adelaide ακριβώς έξω από την ακτή του Magnetic Island στο βόρειο Queensland της Αυστραλίας.
Είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό από τα ναυάγια της περιοχής, καθώς υπάρχουν περίπου άλλα 20 σε όλο το νησί.

Το City of Adelaide βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από την ακτή στον κόλπο Cockle και στην άμπωτη το “κουφάρι” του πλοίου είναι ορατό και επισκέψιμο. Πηγή φωτογραφίας: wikipedia
Το City of Adelaide ήταν ένα πλοίο με σιδερένιο κύτος, μήκους 75 μέτρων που κατασκευάστηκε στη Σκωτία ως τρικάταρτο ιστιοπλοϊκό για την Australasian Steam Navigation Company το 1863 και καθελκύστηκε το 1864.
Το πλοίο ταξίδεψε για χρόνια ως επιβατηγό και εμπορικό για αρκετούς Αυστραλούς πλοιοκτήτες. Τα δρομολόγια που εκτελούσε ήταν μεταξύ άλλων η Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, Χονολουλού και το Σαν Φρανσίσκο.
Το 1871 αφαίρεσαν ένα από τα κατάρτια του για να αυξήσουν τη διαμονή των επιβατών. Από το 1890 ο νέος πλοιοκτήτης το μετέτρεψε σε εμπορικό και μετέφερε κάρβουνο.

Το πλοίο μεταξύ 1890 και 1902, οπότε ταξίδευε ως εμπορικό με τέσσερα κατάρτια. Πηγή φωτογραφίας: wikipedia
Το 1912 το πλοίο πήρε φωτιά και καταστράφηκε
Τρία χρόνια μετά ο γιος του πρώτου Ευρωπαίου κατοίκου του Magnetic Island αγόρασε το καμένο σκάφος, το απογύμνωσε και προσπάθησε να μεταφέρει το κύτος στον κόλπο Picnic του Magnetic Island, για να χρησιμεύσει ως κυματοθραύστης για μια προβλήτα.
Καθώς όμως το πλοίο ρυμουλκούνταν από το Τάουνσβιλ, ναυάγησε στον κόλπο Cockle του Magnetic Island, όπου βρίσκεται σήμερα.
Η συντριβή του βομβαρδιστικού
Το 1971 ο κυκλώνας Althea διέλυσε μεγάλο μέρος του ναυαγίου

Πηγή φωτογραφίας: youtube
Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Goulandris-Natural-History-Museum

Ειδήσεις σήμερα:
- Νέες διαρροές δεδομένων κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ. Βρήκαν ακόμα και τα κινητά υπουργών
- Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας. Πότε αναμένεται βελτίωση
- Σεισμός 7,7 Ρίχτερ Μιανμάρ. Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί. Νερά πισίνας από ουρανοξύστη σάρωσαν πεζούς
- Ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο από το βράδυ. Που θα βρέξει το Σάββατο (Χάρτες)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ