Ο 19ος αιώνας σημαδεύτηκε από το συντηρητισμό των πουριτανών, αλλά και από την επιστημονική έρευνα που δημιούργησε πολλές πρωτοποριακές εφευρέσεις.
Μία από αυτές ήταν η λεγόμενη «Ηλεκτρική Ζώνη Χάιντελμπεργκ», που εφευρέθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Γερμανό κατασκευαστή, Ισαάκ Πούλβερμαχ.
Η ζώνη απευθυνόταν σε άντρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα στύσης.
Φοριόταν σαν το σπασουάρ, το προστατευτικό εσώρουχο που χρησιμοποιούν αθλητές και άλλοι για την «ευαίσθητη περιοχή».
Η μόνη διαφορά ήταν ότι το εσώρουχο είχε τη δυνατότητα να παράγει ηλεκτρισμό, ο οποίος εστιαζόταν στα γεννητικά όργανα και τους έδινε μια σημαντική ώθηση.
Κόστιζε μόλις 18 δολάρια και πουλιόταν σε όλα τα μεγάλα καταστήματα, στις Η.Π.Α. και στη Μεγάλη Βρετανία.
Οι διαφημίσεις υπόσχονταν ότι θα θεραπεύσει μια για πάντα τα προβλήματα στύσης, που προκαλούνταν από «γενική αδυναμία ή από νευρικότητα, μειωμένο σθένος, πτώση και ούτω καθεξής».
Ήταν μάλιστα τόσο αποτελεσματικό που οι διαφημιστές έκριναν σκόπιμο να συμβουλεύσουν τους αγοραστές να είναι «οικονομικοί στην εκσπερμάτωσή τους».
Αν, πάλι, δεν μπορούσαν να καθυστερήσουν την αντίδραση τους, μικρό το κακό.
Μπορούσαν να δοκιμάσουν ξανά και ξανά: «Ενεργοποιήστε τον ηλεκτρισμό και θα αποκαταστήσετε όλο σας το σθένος ξανά».
Η σέλα ιππασίας του Βίγκορ
Για να μην μείνουν παραπονεμένες οι γυναίκες, κυκλοφόρησε και μία αντίστοιχη συσκευή που ικανοποιούσε τις δικές τους ανάγκες.
Ήταν μία ηλεκτρική σέλα, η οποία προκαλούσε κραδασμούς παρόμοιους με αυτούς της ιππασίας για τις κυρίες που δεν είχαν χρόνο ή δυνατότητα να βρεθούν πάνω σε άλογο.
Η ιππασία ήταν μία από τις θεραπείες που σύστηναν οι γιατροί για την “υστερία”, τη δήθεν ασθένεια που βασάνιζε το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού.
Η υστερία ασφαλώς, δεν ήταν τίποτα άλλο από γυναίκες που παραμελούνταν και έμεναν ανικανοποίητες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Η σέλα, που είχε κατασκευαστή ύστερα από προσωπική παραγγελία της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, είχε κάνει θραύση στην αριστοκρατία.
Στα διαφημιστικά φυλλάδια, αναγράφονταν τα λόγια της Κόμισσας του Αμπερντίν, που δήλωνε πλήρως ικανοποιημένη από την σέλα, εννοώντας ότι υποκαθιστά την ιππασία.
Γι΄αυτό η διαφήμιση ενημέρωνε τους αγοραστές ότι η η κατασκευή μπορούσε να θεραπεύσει, μεταξύ άλλων, και την “υστερία”.
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Πουριτανοί στη θρησκεία – δάσκαλοι στο σεξ. Γιατί οι προτεστάντες πίστευαν ότι «εντός του γάμου όλα επιτρέπονται»… και με καθοδήγηση της εκκλησίας
Ειδήσεις σήμερα:
- Αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν ζητά συγγνώμη για διαφήμιση με αεροσκάφος της να κατευθύνεται πάνω στον Πύργο του Άιφελ
- Ο Τζο Μπάιντεν χορηγεί χάρη σε 2.500 κρατούμενους για ναρκωτικά λίγο πριν την αποχώρησή του
- Αναστέλλεται η εφαρμογή του από τις 19 Ιανουαρίου. Απειλή κλεισίματος του TikTok στις ΗΠΑ αν δεν ανατραπεί ο νόμος
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr