Μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τον αιγιαλό, στην παραλία του Αργασίου, βρίσκεται το μισογκρεμισμένο γεφύρι που, εδώ και δύο αιώνες, αντιστέκεται στο χρόνο, στο κύμα και στην αλμύρα.
Πρόκειται για παλιό ενετικό τρίτοξο γεφύρι που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, στις εκβολές του «Ποταμού της Καμάρας». Ένα ποτάμι το οποίο, με τα χρόνια και τη διάβρωση του εδάφους, εξαφανίστηκε μέσα στη θάλασσα.
Το ύψος της μεγάλης καμάρας είναι 1,80 μ. και η ακτίνα 1,55 μ. Οι μικρές καμάρες έχουν ύψος 1,30 μ. και ακτίνα 1,15 μ.
Για να φτιάξουν το γεφύρι οι Βενετσιάνοι χρησιμοποίησαν «γερακόπετρες», δηλαδή πωρόλιθους από το λατομείο στον Γέρακα Βασιλικού.
Στο μέσο της κεντρικής καμάρας υπάρχει μια λευκή πέτρα πάνω στην οποία έχει χαραχτεί η χρονολογία κατασκευής: 1806. Αυτό σημαίνει ότι κατασκευάστηκε επί Ιονίου Πολιτείας.
Οι Ζακυνθινοί λένε ότι το γεφύρι ήταν μέρος του παραλιακού δρόμου που ξεκινούσε από τον Άγιο Σπυρίδωνα στις Γούρνες και κατέληγε λίγο πριν από τον Νταβία, κάτω από το “Kομμένο Bουνό” .
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Piqsels
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Πώς δημιουργήθηκε το μοναδικό πέτρινο τοξωτό γεφύρι που οι ντόπιοι αποκαλούν «Θεογέφυρο». Αποτελεί σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, φτάνει τα 20 μέτρα ύψος και συνδέεται με ντόπιους θρύλους
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr