Το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στις “Πιθηκούσσες”, την πρώτη αποικία των αρχαίων Ελλήνων στη Δύση. Βρίσκεται πάνω σε μια βραχονησίδα και εκεί κάποτε λειτουργούσαν 13 εκκλησίες

Το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στις “Πιθηκούσσες”, την πρώτη αποικία των αρχαίων Ελλήνων στη Δύση. Βρίσκεται πάνω σε μια βραχονησίδα και εκεί κάποτε λειτουργούσαν 13 εκκλησίες
Στην κορυφή ενός ηφαιστειακού βράχου στην Ίσκια της Ιταλίας δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο Aragonese και συνδέεται με το νησί με μια πέτρινη γέφυρα μήκους διακοσίων μέτρων.

Η Ίσκια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ιταλίας και βρίσκεται κοντά στη Νάπολη στο Τυρρηνικό πέλαγος.

Στην αρχαιότητα εκεί βρισκόταν η αποικία “Πιθηκούσσες”, η οποία ήταν η πρώτη ελληνική αποικία που ίδρυσαν τον 8ο αιώνα π.Χ. οι Ευβοείς στη Δύση.

Toκάστρο συνδέεται με την Ίσκια με μια πέτρινη γέφυρα

To κάστρο συνδέεται με το νησί με μια πέτρινη γέφυρα. Στην Ίσκια ιδρύθηκε η πρώτη αποικία των Ελλήνων στην κάτω Ιταλία

Το κάστρο χτίστηκε το 474 π.Χ.. Ιδρυτής ήταν ο Ιέρων Α΄ ο Συρακούσιος  και μέχρι σήμερα το οχυρό ασκεί γοητεία στους επισκέπτες.

Έχει δύο πύργους που χρησίμευαν στον έλεγχο της θάλασσας και απλώνεται πάνω σε μια μικρή βραχονησίδα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως “το ανήλικο νησί”.

Περιβάλλεται από θάλασσα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής. Εκεί έλαβαν χώρα σημαντικές μάχες και τα μεσαιωνικά χρόνια αποτελούσε το κέντρο των καθημερινών δραστηριοτήτων των κατοίκων.

κάστρο Ίσκια

Πολλά από τα κτίρια, μεταξύ άλλων οι καθεδρικές εκκλησίες, οι κατακόμβες και οι φυλακές, ανεγέρθηκαν μεταξύ του 14ου και του 17ου αιώνα μ.Χ.

Από μακριά φαίνεται ότι είναι η συνέχεια του βράχου, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν μεγάλοι κήποι με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Βρίσκεται 113 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θεωρείται από τα πιο όμορφα κάστρα της Ιταλίας.

Aragonese castle

Κατά τη διάρκεια των χρόνων άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτησία μεταξύ των αρχαίων κατοίκων της Νάπολης και των Ρωμαίων.

Τον 15ο αιώνα ο Βασιλιάς της Νάπολης, αντικατέστησε την παλαιότερη ξύλινη γέφυρα με μια πέτρινη και έχτισε ψηλά τείχη για να προστατέψει τους κατοίκους από τις επιθέσεις των πειρατών.

Τον 18 αιώνα υπολογίζεται ότι ζούσαν μέσα στο κάστρο 2.000 οικογένειες εκ των οποίων πολλοί μοναχοί και ο πρίγκιπας με τη στρατιωτική του φρουρά.

Εκείνη την περίοδο λειτουργούσαν στο εσωτερικό του δεκατρείς εκκλησίες.

Το 1809 υπέστη μεγάλες φθορές, όταν τα βρετανικά στρατεύματα πολιόρκησαν το νησί και προέβησαν σε βανδαλισμούς.

Αρχές του περασμένου αιώνα πωλήθηκε σε ιδιώτη και έκτοτε παραμένει το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής.

10958557_774427649278579_8664855707597791627_nΔιαβάστε στη “ΜτΧ”:Το παράξενο Κάστελ Ντελ Μόντε της Ιταλίας με τους οκτώ μεσαιωνικούς πύργους που δεν κατοικήθηκε ποτέ! Ο λόγος κατασκευής του αποτελεί μυστήριο και διατυπώθηκαν θεωρίες για αποκρυφιστικές τελετές

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr