Το Χάρβαρντ στην κορυφή της λίστας με τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη απήχηση. Έντεκα Έλληνες ερευνητές ανάμεσα τους
Οι ΗΠΑ είχαν και φέτος τους περισσότερους ερευνητές με διεθνή απήχηση, σύμφωνα με τη λίστα «Highly Cited Researchers».
Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 6.938 ερευνητές, από 69 χώρες, οι οποίοι ταξινομήθηκαν με βάση το πόσες φορές άλλοι επιστήμονες παραπέμπουν σε δημοσιεύσεις τους.
Ο κατάλογος αντλεί στοιχεία από τη βάση δεδομένων Web of Science, τα οποία αναλύθηκαν από ειδικούς του Ινστιτούτου Επιστημονικής Πληροφόρησης της Clarivate.
Συνολικά 2.764 Αμερικανοί ερευνητές- το 38,3% του συνόλου- έχουν συμπεριληφθεί στη φετινή λίστα, ποσοστό μικρότερο κατά 5% σε σύγκριση με το 2018 (43,3%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα, με 1.169 ερευνητές με μεγάλη διεθνή απήχηση (16,2% από 7,9% το 2018).
Ακολουθούν η Βρετανία με 579 ερευνητές (8%), η Γερμανία με 369 (5,1%), η Αυστραλία με 337 (4,7%), ο Καναδάς με 226 (3,1%), η Ολλανδία με 210 (2,9%), η Γαλλία με 134 (1,9%) και η Ελβετία με 112 (1,6%).
Σε ό,τι αφορά τους φορείς, το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είναι στην κορυφή με 233 ερευνητές που έχουν διεθνή απήχηση. Ακολουθούν η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (228), το πανεπιστήμιο Στάνφορντ (126), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (113), το κινεζικό πανεπιστήμιο Τσινγκχούα (73), το ΜΙΤ (71) και ο γερμανικός επιστημονικός οργανισμός Μαξ Πλανκ (67).
Από ελληνικής πλευράς, στον κατάλογο περιλαμβάνονται- κατά σειρά- οι Γεώργιος Δαΐκος (ΕΚΠΑ), Θεόδωρος Δαλαμάγκας (Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά), Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), Γεράσιμος Φιλιππάτος (ΕΚΠΑ), Γεώργιος Γεωργακίλας (πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Γεώργιος Καραγιαννίδης (ΑΠΘ), Νίκος Καραμάνος (πανεπιστήμιο Πατρών), Γεώργιος Κύζας (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας), Κωνσταντίνος Στούμπος (πανεπιστήμιο Κρήτης), Θανάσης Βεργούλης (ΕΜΠ) και Γιάννης Βόντας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Ειδήσεις σήμερα:
- Η Ταχλίκουα, η φάλαινα όρκα που κουβαλούσε το νεκρό μικρό της για 17 ημέρες, έφερε στον κόσμο νέο μωρό
- Συνεχίζεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις. Πως θα κινηθεί το φαινόμενο. Χάρτες
- Ιστορική στιγμή για τη NASA. Το Parker Solar Probe έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον Ήλιο
- Επίθεση με μαχαίρι στη Βάρκιζα. Eκτός κινδύνου ο τραυματίας. Διέφυγαν οι τέσσερις δράστες και αναζητούνται
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ