Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το Ρίο στο βορειότερο άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται το χωριό Δρέπανο. Το χωριό οφείλει το όνομά του σε ένα φυσικό ακρωτήρι που έχει σχήμα δρεπάνου.
Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι έδιναν άλλη εξήγηση. Όπως είχε αναφέρει ο έλληνας περιηγητής και γεωγράφος Παυσανίας ο Κρόνος έριξε στη θάλασσα το δρεπάνι με το οποίο ακρωτηρίασε τον πατέρα, τον Ουρανό. Έτσι, το ακρωτήρι ονομάστηκε Δρέπανο.
Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νομού Αχαΐας. Μία τεράστια λωρίδα γης που εκτείνεται σε απόσταση μεγαλύτερη από ένα χιλιόμετρο χωρίζει τη θάλασσα στα δυο. Εκτός όμως από τον φυσικό σχηματισμό, εκεί που τελειώνει το ακρωτήρι και αρχίζει η στεριά είναι χτισμένος ένας εντυπωσιακός πέτρινος φάρος.
Ο φάρος χτίστηκε το 1880 και το ύψος του φτάνει τα 9,6 μέτρα. Το 1941, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Λουφτβάφε, η γερμανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε οκτώ φορές όλα τα παραλιακά χωριά νότια της Πάτρας. Ανάμεσα στους στόχους της ήταν και το Δρέπανο. Από τους βομβαρδισμούς ο φάρος έπαθε σοβαρές καταστροφές. Μόλις ο πόλεμος τελείωσε, το Ελληνικό Ναυτικό ανέλαβε την ανακατασκευή του.
Δείτε το εντυπωσιακό ακρωτήρι και τον ιστορικό φάρο από ψηλά στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι στο Youtube haanity:
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school |
Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Ρωμαϊκά Όργια. Μύθος που δημιούργησε η χριστιανική προπαγάνδα κατά της ειδωλολατρίας ή πραγματικότητα;
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr