Τη «σκυτάλη» στο Λος Άντζελες έδωσε το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Η αναφορά στην αρχαία Ελλάδα

Τη «σκυτάλη» στο Λος Άντζελες έδωσε το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Η αναφορά στην αρχαία Ελλάδα

Ητελετή λήξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Οι Γάλλοι θέλησαν να τιμήσουν την Ελλάδα και την προσφορά της στον πολιτισμό, αλλά και στους Αγώνες, ενώ παρέδωσαν τη σκυτάλη στο Λος Άντζελες για τη διοργάνωση του 2028.

Πιο σύντομη από την Τελετή Έναρξης, η Τελετή Λήξης ξεκίνησε στις 22:00 με την «επιστροφή» των αθλητών στο στάδιο, με την ελληνική ομάδα -παραδοσιακά- να μπαίνει πρώτη με σημαιοφόρους την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τον Μανώλη Καραλή.

Συνολικά 206 σημαιοφόροι των συμμετεχόντων Ολυμπιακών αποστολών και εκείνοι της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, εισήλθαν  με τη σειρά τους στο στάδιο, παρελαύνοντας σε μια σκηνή που συμβολικά αναπαριστά έναν… επίπεδο κύκλο. Εννέα χιλιάδες αθλητές και συνοδοί βρέθηκαν στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, ως πρωταγωνιστές του προγράμματος.

Ο «χρυσός εξερευνητής», η ελληνική σημαία και ο Εθνικός Ύμνος

Το «Stade de France»  βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records»,  «μεταφέροντας» θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».

Κατεβαίνοντας από την οροφή του σταδίου  ο «χρυσός εξερευνητής», εμπνευσμένος, από πολλές αναφορές από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, ξεκινώντας από την ιδιοφυΐα της Βαστίλης, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.

Στην εκεί εξερεύνησή του παραδόθηκε η ελληνική σημαία  υπό το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν  και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές.

Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το… άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Πηγή πληροφοριών: Reader

Πηγή εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ-CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr