H Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είναι πρωτοπορα στα συστήματα παρακολούθησης και δεν έχει εμπλακεί λίγες φορές το ονομά της σε μη νόμιμες διαδικασίες. Η NSA παρέχει μια σειρά από συμβουλές, προκειμένου οι χρήστες κινητών συσκευών να εμποδίσουν τους χάκερ από το να τους «επιτεθούν». Το ηλεκτρονικό «ψάρεμα», τα κακόβουλα λογισμικά και τα λογισμικά κατασκοπείας είναι μερικοί από τους κινδύνους.
Η NSA προτείνει την απενεργοποίηση του κινητού, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτή η απλή ενέργεια μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για τους χάκερ να κλέψουν πληροφορίες από το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, η υπηρεσία προειδοποιεί ότι δεν λειτουργεί ως πανάκεια.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί ο καθένας να προστατεύσει την κινητή του συσκευή:
- Φροντίστε να ενημερώσετε τις εφαρμογές και το λειτουργικό σας σύστημα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.
- Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο από επίσημα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το App Store ή το Google Play Store.
- Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα αρχείων σε email και μηνύματα, καθώς αυτοί είναι συνηθισμένοι τρόποι ενεργοποίησης κακόβουλου λογισμικού.
- Προσέξτε τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi και αποφύγετε να συνδέεστε σε αυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα VPN, κάθε φορά που συνδέεστε σε ένα δημόσιο δίκτυο.
- Απενεργοποιήστε το Bluetooth, όταν δεν το χρησιμοποιείτε για να αποτρέψετε τη σύνδεση μιας μη εξουσιοδοτημένης συσκευής στο τηλέφωνό σας.
- Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, με τουλάχιστον έξι ψηφία, για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.
- Ενεργοποιήστε την ενσωματωμένη σάρωση προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής σας για μεγαλύτερη ασφάλεια.
- Χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια αξεσουάρ φόρτισης (καλώδιο και τροφοδοτικό) από αξιόπιστο κατασκευαστή..
- Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας όταν δεν χρειάζεται.
Το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» είναι η τεχνική κατά την οποία οι χάκερ υποδύονται αξιόπιστη οντότητα, για παράδειγμα κάποια τράπεζα, και ζητούν προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς. Μια άλλη τεχνική που χρησιμοποιούν είναι το «μηδενικό κλικ», το οποίο, αντίθετα με τα γνωστά κακόβουλα λογισμικά, δεν απαιτείται από τον χρήστη να πατήσει κάποιον σύνδεσμο για να ενεργοποιηθεί.
Κακόβουλα δίκτυα Wi-Fi μπορούν να υποκλέψουν δεδομένα από το κινητό ενώ λογισμικά κατασκοπείας μπορούν να παρακολουθούν συνομιλίες, καθώς οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να συλλέγουν δεδομένα κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων.
«Οι απειλές για τις κινητές συσκευές αυξάνονται σε εύρος και πολυπλοκότητα», ανέφερε στην έκθεσή της η NSA. «Οι χρήστες κινητών συσκευών επιθυμούν να επωφεληθούν πλήρως από τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες σε αυτές τις συσκευές, αλλά πολλές από τις λειτουργίες “θυσιάζουν” την ασφάλεια. Αυτός ο οδηγός βέλτιστων πρακτικών περιγράφει τα βήματα που μπορούν να λάβουν οι χρήστες για την καλύτερη προστασία των προσωπικών συσκευών και πληροφοριών.”
Πηγή αρχικής εικόνας: Pexels
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr