Τα εγκαταλελειμμένα μέρη και αντικείμενα εξάπτουν τη φαντασία, καθώς λόγω της φθοράς και των καιρικών φαινομένων μοιάζουν τρομακτικά και ανατριχιαστικά.
Τις περισσότερες φορές οι ιστορίες τους δεν κρύβουν κάτι φοβερό, αλλά η εικόνα τους δημιουργεί παράξενα συναισθήματα στον θεατή.
Ένα από αυτά τα αντικείμενα είναι «ο Χριστός της Αβύσοου».
Είναι ένα χάλκινο άγαλμα του Ιησού, που βρίσκεται βυθισμένο στη Μεσόγειο θάλασσα στο Σαν Φουρτουόζο, ανάμεσα στα ιταλικά χωριά Καμόγκλι και Πορτοφίνο.
Το εντυπωσιακό γλυπτό δεν βρέθηκε εκεί μετά από ναυάγιο, ατύχημα ή έντονο καιρικό φαινόμενο.
Το τοποθέτησε εξ’ αρχής ο δημιουργός του Γουίντο Γκαλέτι στις 22 Αυγούστου του 1954.
Η ιδέα ήταν του ιταλού δύτη Ντούιλιο Μαρκάντε, ο οποίος ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του συναδέλφου του Ντάριο Γκονζάτι, ο οποίος ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε καταδυτικό εξοπλισμό, αλλά έχασε τη ζωή του στο συγκεκριμένο σημείο.
Το άγαλμα είναι κατασκευασμένο από χαλκό και έχει ύψος 2,5 μέτρα.
Απεικονίζει τον Ιησού με ανοιχτά τα δύο του χέρια και το κεφάλι του προς τον ουρανό.
Το 2003 ειδικοί ανέλκυσαν τον Χριστό της Αβύσσου από τον βυθό για να τον συντηρήσουν.
Με το πέρασμα του χρόνου είχε διαβρωθεί από το θαλασσινό νερό σε αρκετά σημεία, το ένα του χέρι είχε καταστραφεί από μια άγκυρα πλοίου ενώ σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του είχε αναπτυχθεί θαλάσσια ζωή.
Γι΄ αυτό οι φωτογραφίες του αγάλματος, το κατατάσσουν ως ένα από τα πιο ανατριχιαστικά και ταυτόχρονα, όμορφα αξιοθέατα του κόσμου.
Στις 17 Ιουλίου του 2004 το άγαλμα επέστρεψε στη θέση του κάτω από το νερό.
Υπάρχουν όμως και αντίγραφά του, ένα στη Γρενάδα και ένα στη Νέα Υόρκη. Και τα δύο είναι τοποθετημένα κάτω από το νερό, ακολουθώντας τον αυθεντικό «Χριστό της Αβύσσου».
Το μοναστήρι
Το άγαλμα δεν είναι το μόνο αξιοθέατο της περιοχής Σαν Φουρτουόζο. Στην παραλία βρίσκεται ένα παλιό μοναστήρι το οποίο είναι καλοδιατηρημένο και επισκέψιμο. Οι λουόμενοι που το καλοκαίρι σπεύδουν στην παραλία για να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά, συχνά βρίσκουν καταφύγιο και σκιά κάτω από τις καμάρες του μοναστηριού.
Χτίστηκε τον 10ο αιώνα από Έλληνες μοναχούς, αλλά η σημερινή του μορφή δεν μοιάζει με την αρχική, καθώς έχει ανακατασκευαστεί πολλές φορές.
Σύμφωνα με την παράδοση το μοναστήρι χτίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο, μετά από όνειρα πέντε μοναχών, που είδαν στον ύπνο τους τον μάρτυρα επίσκοπο Φουρτουόζο.
Ο Φουρτουόζο θανατώθηκε στην Καταλονία κατά τη διάρκεια διώξεων χριστιανών υπό τον αυτοκράτορα Βαλεριανό.
Ο μάρτυρας, εμφανίστηκε στα όνειρα των μοναχών και τους ζήτησε να θάψουν τα κόκαλά του, στο σημείο που είναι χτισμένη η μονή. Με τα χρόνια έγινε ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο, αν και όπως βλέπετε οι τουρίστες μάλλον κολάζουν τονασκητικό βίο των μοναχών
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Οι εντυπωσιακές αλυκές του Περού μοιάζουν με πολικό τοπίο. Τις αποκαλούν «Ιερά Δάκρυα» επειδή οι Ίνκας πίστευαν ότι οι κρύσταλλοι άλατος είναι στην πραγματικότητα τα δάκρυα των προγόνων τους (φωτο & βίντεο).
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr