Θάνατος από αλλαντίαση. «Κάποιες σαρδέλες μύριζαν, τις πέταξα, τις άλλες τις σέρβιρα» λέει ο ιδιοκτήτς του μπαρ
Ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση φαγητού σε εστιατόριο στο Μπορντό και η νοσηλεία ακόμα 7 ατόμων στην εντατική έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ιδιοκτήτες εστιατορίων και στους κατοίκους στη διάσημη πόλη της Γαλλίας.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Sud-Ouest», μια 32χρονη Ελληνίδα πέθανε από δηλητηρίαση από αλλαντίαση αφού έφαγε σπιτικές σαρδέλες στο Tchin Tchin Wine Bar. Άλλα επτά άτομα νοσηλεύονται επίσης στην εντατική, γράφει η γαλλική εφημερίδα.
Τουλάχιστον 12 άτομα που έφαγαν τις σαρδέλες στο wine bar του Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου έχουν νοσηλευτεί, σύμφωνα με αξιωματούχο της ARS. Ο υπεύθυνος του εστιατορίου δήλωσε στην εφημερίδα Sud-Ouest ότι είχε «μια παρτίδα αποστειρωμένων σαρδελών και όταν τις άνοιξα, αναγκάστηκα να πετάξω μερικές γιατί είχαν έντονη μυρωδιά. Οι άλλες φαίνονταν εντάξει και σερβιρίστηκαν στους πελάτες».
Οι εστιάτορες ανησυχούν για το πλήγμα που μπορεί να υποστεί ο χώρος της εστίασης μετά το τραγικό συμβάν.
«Έφτιαχνε τα δικά του προϊόντα»
Ο Carl Vaillant, συνδιαχειριστής με τον πατέρα του του εστιατορίου «Les Vaillants», δήλωσε έκπληκτος όταν άκουσε τα νέα. «Είμαι περισσότερο λυπημένος από οτιδήποτε άλλο. Όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο, πηγαίνεις απλώς για να διασκεδάσεις, όχι για αυτό», είπε, εκφράζοντας την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς ακόμα νοσηλεύονται άνθρωποι στην εντατική.
Ο Matthias Cadet, διευθυντής του bistro Max à table, δεν θέλει να «σταυρώσει» τον ιδιοκτήτη του Tchin Tchin Wine Bar, ο οποίος φέρεται να έφτιαξε ο ίδιος τα κονσερβοποιημένα βάζα.
«Πρόκειται για ένα κατάστημα που έφτιαχνε τα δικά του προϊόντα. Μπορεί να συμβεί», είπε με προσοχή.
«Αν και πιστεύει ότι η υπόθεση αυτή δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην πελατεία του, ανησυχεί ιδιαίτερα για μια ορισμένη απροθυμία εκ μέρους των κουζινών του Μπορντό να παίρνουν ανάλογες πρωτοβουλίες.
«Είναι αλήθεια ότι είναι τρομακτικό. Αλλά, μετά από αυτό, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δεν θα προσφέρουν τα ίδια τυποποιημένα προϊόντα; Αντί να φτιάχνουν για παράδειγμα τη δική τους μαγιονέζα, θα πηγαίνουν και θα αγοράζουν ένα βαζάκι των πέντε κιλών από τον χονδρέμπορο;», είπε προβληματισμένος.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr