Τελικά που βρισκόταν η μπακαλοταβέρνα του Ζήκου στην ταινία “Της κακομοίρας” με τον Κώστα Χατζηχρήστο; Οι δύο εκδοχές

Τελικά που βρισκόταν η μπακαλοταβέρνα του Ζήκου στην ταινία “Της κακομοίρας” με τον Κώστα Χατζηχρήστο; Οι δύο εκδοχές

Ο Μπακαλόγατος, ή όπως είναι ο επίσημος τίτλος της ταινίας “Της Κακομοίρας”, αποτελεί μια από τις πλέον αγαπημένες παλιές ελληνικές κωμωδίες και την καλύτερη ίσως ταινία του Κώστα Χατζηχρήστου, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Οι αμίμητες ατάκες της ασπρόμαυρης ταινίας, που τα τελευταία χρόνια την είδαμε και σε έγχρωμη εκδοχή, χαρίζουν άφθονο γέλιο  όσες φορές κι αν τη δει κανείς. Η ταινία γυρίστηκε και προβλήθηκε την ίδια χρονιά, το 1963 και γνώρισε μεν επιτυχία αλλά όχι τόση, όση τα χρόνια που ακολούθησαν.

Βασικό σκηνικό αποτέλεσε η μπακαλοταβέρνα του κυρ Παντελή που ερμήνευε ο Κώστας Δούκας, στην οποία δούλευε ο Ζήκος, δηλαδή ο Κώστας Χατζηχρήστος.

Γι’ αυτήν την μπακαλοταβέρνα έχει γίνει τόσος λόγος που πέρασε πια και αυτή στα όρια του αστικού μύθου. Υπάρχει αυτή η ταβέρνα ή ήταν σκηνικό; Οι απόψεις διίστανται και υπάρχουν δύο εκδοχές.

Το μεζεδοπωλείο μεταξύ των οδών Ψαρών και Μαιζώνος όπου υπήρχε ο ισχυρισμός ότι γυρίστηκε η ταινία “Της κακομοίρας”. Πηγή φωτογραφίας: facebook

Το ουζερί στο Μεταξουργείο

Ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου που βρίσκεται στη γωνία Ψαρών και Μαιζώνος στο Μεταξουργείο, είχε ισχυριστεί  το 2010 ότι τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εκεί. Όπως είχε δηλώσει, στο σημείο προϋπήρχε ένα μεζεδοπωλείο – παντοπωλείο οι “Οι Χρυσές Καρδιές”  το οποίο χρησιμοποίησαν οι συντελεστές της ταινίας για τα γυρίσματα.

Το νέο μεζεδοπωλείο μάλιστα ήταν διακοσμημένο με πολλές φωτογραφίες του Κώστα Χατζηχρήστου και σκηνές από την ταινία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος δεν γνώριζαν πως το κατάστημά τους ήταν το παντοπωλείο που γυρίστηκε η ταινία και τους ενημέρωσε κάποιος δημοτικός σύμβουλος, τέσσερις μέρες πριν από τα εγκαίνια του ουζερί. Αυτό είναι και το μοναδικό στοιχείο στο οποίο στηρίχθηκε ο ισχυρισμός πως στον συγκεκριμένο χώρο έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας.

Με ρεπορτάζ  στο διαδίκτυο και στις τηλεοπτικές εκπομπές η εκδοχή αυτή επικράτησε για αρκετό καιρό.

Στα αρχικά πλάνα της ταινίας αναφέρεται πως η ταινία γυρίστηκε στα στούντιο της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Πηγή φωτογραφίας: ELLINIKA HOAXES

Η άλλη εκδοχή και επικρατέστερη υποστηρίζει ότι οι σκηνές του μπακάλικου είναι γυρισμένες  σε στούντιο της Φίνος Φιλμς που βρίσκονταν στην οδό Ψαρών. 

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από στους τίτλους της ταινίας. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες από κατοίκους ότι είχαν δει να γίνονται γυρίσματα στη γωνία Ψαρρών και Μαιζώνος.  Πολλές από τις εξωτερικές σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν όντως στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Συντελεστές της ταινίας καθώς και η εταιρεία παραγωγής, κινηματογραφικός οργανισμός Καραγιάννης – Καρατζόπουλος, έχουν παραδεχτεί στο παρελθόν ότι δεν υπήρξε αληθινό μπακάλικο, αλλά έτσι είχε διαμορφωθεί το στούντιο της Φίνος Φιλμ για τις ανάγκες της ταινίας.

Όπου κι αν γυρίστηκε, κατάφερε να γίνει μια από τις πλέον αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και οι αξέχαστες ατάκες της άφησαν εποχή.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.