Συστάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών, με δήθεν επιστροφή φόρου

Συστάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών, με δήθεν επιστροφή φόρου

Συστάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών, με δήθεν επιστροφή φόρου

Την προσοχή των πολιτών αναφορικά με παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις εφιστά η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναφερθεί περιστατικά, κατά τα οποία οι καλούντες εμφανίζονται ως υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από τους πολίτες να διαβιβάσουν προσωπικά τους δεδομένα, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων.

Περιφέρεια Αττικής: Απάτη με δήθεν επιστροφή παρακρατούμενου φόρου από τιμολόγια

Οι καταγγελίες που έχουν αναφερθεί έως τώρα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κάνουν λόγο για δήθεν επιστροφή παρακρατούμενου φόρου από τιμολόγια που έχουν εκδοθεί.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιούνται τέτοιου είδους κλήσεις προς οποιονδήποτε πολίτη και ότι πρόκειται για απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης.

Καλεί, δε, τους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με ανεπιθύμητες κλήσεις όσο και με ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου (sms), ιδιαίτερα με αυτά που τους ζητούν να παραχωρήσουν πρόσβαση στο προφίλ των τραπεζικών τους λογαριασμών ή άλλα προσωπικά στοιχεία.

Να μην αποκαλύπτουν προσωπικά τους δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Αρχές και να καταγγέλλουν το περιστατικό.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διεύθυνση Ταμειακής Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής επικοινωνεί πάντοτε με το κοινό, χωρίς καμία παρέκκλιση, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected], [email protected]), είτε από τα σταθερά υπηρεσιακά τηλέφωνα: 2132065033, 2132065034, 2132065036, 2132065129, 2132065815, 2132065817, 2132065816 και αναφέροντας πάντα το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου.

Σε έξαρση οι απάτες μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα

Τα 10 βήματα για να προστατευτούμε

  1. Διατηρείτε πάντα ενημερωμένη την ασφάλεια του υπολογιστή σας με λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και ένα καλό τείχος προστασίας. Αγοράστε υπολογιστή και λογισμικό προστασίας malware μόνο από αξιόπιστες πηγές.
  2. Χρησιμοποιήστε το λογισμικό ασφαλείας σας για να εκτελέσετε έλεγχο κακόβουλου λογισμικού εάν πιστεύετε ότι η ασφάλεια του υπολογιστή σας έχει παραβιαστεί.
  3. Ασφαλίστε τα δίκτυα και τις συσκευές σας και αποφύγετε τη χρήση δημόσιων υπολογιστών ή σημείων πρόσβασης δημόσιων WiFi για ενέργειες που εμπεριέχουν πληκτρολόγηση προσωπικών δεδομένων.
  4. Επιλέξτε κωδικούς πρόσβασης και PIN που θα ήταν δύσκολο να μαντέψουν οι άλλοι και αλλάζετέ τα τακτικά. Μην τα αποθηκεύετε στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.
  5. Μην ανοίγετε συνημμένα και μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που έχετε λάβει από αγνώστους – απλώς πατήστε διαγραφή.
  6.  Να είστε προσεκτικοί με τις δωρεάν λήψεις και την πρόσβαση σε ιστότοπους, όπως μουσική, παιχνίδια, ταινίες και ιστότοπους για ενήλικες. Μπορεί να εγκαταστήσουν επιβλαβή προγράμματα χωρίς να το γνωρίζετε.
  7. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή μην ανοίξετε συνημμένα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την τράπεζά σας ή άλλον αξιόπιστο οργανισμό και σας ζητούν να ενημερώσετε ή να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας – απλώς διαγράψτε τα .
  8. Αν λάβετε κάποιο ύποπτο email kάντε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τα ονόματα ή την ακριβή διατύπωση του email ή του μηνύματος για να ελέγξετε για τυχόν αναφορές σε απάτη – πολλές απάτες μπορούν να εντοπιστούν με αυτόν τον τρόπο.
  9. Αναζητήστε το σύμβολο ασφαλείας. Οι ασφαλείς ιστότοποι μπορούν να αναγνωριστούν με τη χρήση του «https:» αντί του «http:» στην αρχή της διεύθυνσης Διαδικτύου ή ενός κλειστού λουκέτου ή ενός εικονιδίου χωρίς σπασίματα στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας. Οι νόμιμοι ιστότοποι που σας ζητούν να καταχωρίσετε εμπιστευτικές πληροφορίες είναι γενικά κρυπτογραφημένοι για την προστασία των στοιχείων σας.
  10. Ποτέ μην παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή του λογαριασμού σας στο διαδίκτυο, εάν λάβετε κλήση που ισχυρίζεστε ότι προέρχεται από την τράπεζά σας ή οποιονδήποτε άλλο οργανισμό. Αντίθετα, ζητήστε το όνομά τους και τον αριθμό επικοινωνίας τους και κάντε έναν ανεξάρτητο έλεγχο με τον εν λόγω οργανισμό πριν καλέσετε ξανά.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.