Σπάνιες φωτογραφίες του Βαυαρού υπαξιωματικού που βρέθηκε στην Αθήνα του Όθωνα. Δείτε την Πύλη του Αδριανού, την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό πριν “κρυφτούν” από τις πολυκατοικίες

Σπάνιες φωτογραφίες του Βαυαρού υπαξιωματικού που βρέθηκε στην Αθήνα του Όθωνα. Δείτε την Πύλη του Αδριανού, την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό πριν “κρυφτούν” από τις πολυκατοικίες
Το 1833, ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, ο Όθωνας ήρθε σε ηλικία 17 ετών στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο. Τον συνόδευαν Βαυαροί σύμβουλοι, αξιωματούχοι και ένας μεγάλος βαυαρικός στρατός, από 3.500 στρατιώτες που στην πλειοψηφία τους ήταν Γερμανοί.

Ανάμεσα τους ήταν ο Χάινριχ Μπεκ, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Ούμστατ της Γερμανίας και τότε ήταν 30 ετών.  Όταν οι Βαυαροί επέλεξαν να αλλάξουν την πρωτεύουσα του κράτους, εξαιτίας του κλίματος του Ναυπλίου, που δυσχέραινε την καθημερινότητα τους, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν συχνά μετακόμισε με τους υπόλοιπους Βαυαρούς στην Αθήνα.

Ο Μπεκ ήταν υπαξιωματικός του βαυαρικού εκστρατευτικού σώματος επί 5 χρόνια. Το 1940 ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός του Γερμανού βιβλιοπώλη Adolph Nash.

Έζησε στην Ελλάδα και παντρεύτηκε με μια Γερμανίδα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Λάτρευε την Αθήνα και απολάμβανε περιπάτους στην Πλάκα και την Ακρόπολη. Μάλιστα είχε στην κατοχή του από τις πρώτες φωτογραφικές μηχανές που είχαν ανακαλυφθεί και ήταν από τους πρώτους που αποτύπωσαν στον φακό της κάμερας την Αθήνα και τα αρχαία μνημεία. Την περίοδο εκείνη η ελληνική πρωτεύουσα δεν είχε αναπτυχθεί ακόμη και δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ωστόσο, ορισμένα αγαπημένα σημεία της πόλης παραμένουν ίδια παρόλο που έχουν περάσει 150 χρόνια!

Δείτε  τις φωτογραφίες του Χάινριχ Μπεκ, οι οποίες τραβήχτηκαν το 1868 και απεικονίζουν τα γνωστά μνημεία της Αθήνας.

Αθήνα, άποψη του Παλατιού, νύν Κοινοβούλιο της Ελλάδας, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη του Λυκαβηττού, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη του θεάτρου του Διονύσου, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη της Πύλης του Αδριανού, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη της Πύλης του Αδριανού, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη της Πύλης του Αδριανού και της Ακρόπολης, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη της Μητρόπολης Αθηνών, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη της Ακρόπολης και του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη της Ακρόπολης από το ξενοδοχείο Υψηλάντη, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, άποψη από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, που ήταν στο Κολωνάκι στην Βασιλίσσης Σοφίας, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. .

Αθήνα, άποψη από Κολωνάκι, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Αθήνα, ο ναός του Ολυμπίου Διός και σε πρώτο πλάνο η γέφυρα του Ιλισσού, 1868, φωτογράφος HENRI BECK, συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της Λίζας Κουτσαπλή και προέρχονται από τη συλλογή της Γενναδίου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Διαβάστε επίσης: Ο χαμένος Πύργος της Ακρόπολης. Είχε ύψος 26 μέτρα και κατόπτευε όλη την Αθήνα μέχρι τη θάλασσα. Εκεί ήταν το παλάτι της οικογένειας Ατσαγιόλι και έγινε η φυλακή του Οδυσσέα Ανδρούτσου που δολοφονήθηκε. Γιατί κατεδαφίστηκε 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.