Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Οζγκιούρ Οζέλ, τράβηξε ολονών τα βλέμματα στη Βουλή —και όχι μόνο— όπου μίλησε για τον υψηλό πληθωρισμό της χώρας, ο οποίος έχει πλήξει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Ο Τούρκος πολιτικός θέλοντας να κάνει μια γλαφυρή αναπαράσταση του προβλήματος, ανέβηκε στο βήμα μαζί με μια βαλίτσα, η οποία όπως αποδείχτηκε έκρυβε μέσα δεσμίδες χαρτονομισμάτων.
«Κάποτε αγοράζαμε αυτοκίνητο με μία δεσμίδα»
«Ερντογάν, κάποτε αγοράζαμε αυτοκίνητο με μια δεσμίδα χρημάτων, σήμερα το αγοράζουμε με μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα», ακούγεται να λέει ο Οζέλ στο βίντεο, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όσο μιλάει, τον βλέπουμε να στοιβάζει τις δεσμίδες μπροστά του.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) απευθύνθηκε στον κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για τον οποίο είπε: «Μπορείτε να δώσετε τη βαλίτσα στον Μπαχτσελί αν τη θέλει».
Bizim derdimiz, milletin derdidir! pic.twitter.com/hiKQPkJ45m
— Özgür Özel (@eczozgurozel) December 3, 2024
Ακούστε podcast από τη Μηχανή του Χρόνου στο podstories.gr
Ειδήσεις σήμερα:
- Πέθανε ο σπουδαίος αρχαιολόγος Πάνος Βαλαβάνης. Είχε εντοπίσει τα ίχνη του αρχαιότερου σωζόμενου ιπποδρόμου στην Ελλάδα
- Σοκ στον Άλιμο. Βρέφος βρέθηκε μέσα σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων
- Έρχονται καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα. Ποιες περιοχές που θα επηρεαστούν
- Εθελοντική συνέχιση της εργασίας μετά τα 67 και αφορολόγητες υπερωρίες. Πολιτική ευημερία υποσχέθηκε για όλους ο καγκελάριος Μερτς
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ