Για αιώνες οι άνθρωποι στο Μεσαίωνα ζούσαν με το φόβο των βαμπίρ. Αυτό φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται από ένα ασυνήθιστο εύρημα στο νεκροταφείο μια πόλης στη βορειοδυτική Πολωνία.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εκταφή έφερε στο φως μια υπόθεση βαμπίρ που εξοντώθηκε με συγκεκριμένο τρόπο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κυνόδοντες είχαν αφαιρεθεί και μια μεγάλη πέτρα είχε τοποθετηθεί μέσα στο στόμα.
Επιπλέον είχαν καρφώσει το πόδι του ώστε να εμποδίσουν κάθε διαφυγή από τον τάφο.
Ο επικεφαλής της ανασκαφής Slawomir Gorka Kamienskie ανέφερε ότι ήταν τρυπημένος ο μηρός, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ταφή βαμπίρ. Επίσης επιβεβαίωσε ότι οι ίδιες τελετουργίες είναι κοινές σε ταφές στην περιοχή μεταξύ του 13ου και του 17ου αιώνα και ότι το σώμα θάφτηκε στο νεκροταφείο δίπλα στην εκκλησία της πόλης.
Ο ερευνητής εξήγησε ακόμα ότι “τα βαμπίρ συχνά ήταν διανοούμενοι, αριστοκράτες και κληρικοί.”
Τον περασμένο Ιούλιο, εργάτες που πραγματοποιούσαν οδικά έργα κοντά στην πόλη Gliwice στη νότια Πολωνία βρήκαν θαμμένους άλλους τέσσερις σκελετούς πάνω στους οποίους δεn βρέθηκε απολύτως τίποτα. Ούτε ένα κόσμημα, υπολείμματα ρούχων ή έστω ένα κουμπί.
Ο Lukasz Obtulowicz, αρχαιολόγος της υπηρεσίας διάσωσης μνημείων στην κοντινή πόλη Katowice, είχε υποστήριξει μιλώντας στο Spiegel ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι πρόκειται για τόπο ταφής βαμπίρ, σημειώνοντας ότι πέτρες ήταν τοποθετημένες στα κρανία.
Ο θρύλος των βαμπίρ
Σύμφωνα με τον θρύλο, τα βαμπίρ τρέφονται με το αίμα των ζωντανών και βγαίνουν από τους τάφους μόνο τη νύχτα, καθώς δεν μπορούν να αντικρύσουν το φως τη μέρας. Στα έργα φαντασίας παρουσιάζονται με μεγάλους κυνόδοντες με τους οποίους τρυπούν το δέρμα των θυμάτων τους.
Η πίστη ότι υπάρχουν βαμπίρ ήταν διαδεδομένη σε όλη τη Βουλγαρία και άλλα μέρη της Κεντρικής Ευρώπης κατά διάρκεια του Μεσαίωνα .
Θεωρούσαν απολύτως πιθανό το σενάριο οι βρυκόλακες να ζουν μεταξύ των ανθρώπων μέσα στις πόλεις, να παντρεύονται και να γίνονται πατέρες. Τη νύχτα, όμως, ήταν καταδικασμένοι να περιπλανώνται στην ύπαιθρο σε αναζήτηση αίματος. Ο μεσαιωνικός άνθρωπος πίστευε ότι αυτό το είδος βαμπίρ θα μπορούσε να εξοντωθεί με ένα παλούκι στην καρδιά.
Ο θρύλος λέει ότι το βαμπίρ είναι η ψυχή ενός παρανόμου που πέθανε στα βουνά, σε δάσος ή σε επαρχιακό δρόμο και το πτώμα το έφαγαν τα κοράκια και οι λύκοι.
Οι
Η ελληνική παράδοση διαχωρίζει τα βαμπίρ από τους βρυκόλακες. Τους περιγράφει ως σώματα νεκρών που βγαίνουν από τους τάφους τη νύκτα και παίρνουν μορφές ζώων ώστε να προσεγγίσουν τους ζωντανούς συγγενείς τους. Πολλές φορές το κάνουν για να τους φοβήσουν ή να τους προκαλέσουν αναστάτωση. Έτσι σύμφωνα με την χριστιανορθόδοξη αντίληψη, συνδέονται άμεσα με το κακό και τον Σατανά.
Πληροφορίες από kamienskie.info
Ειδήσεις σήμερα:
- Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Δείτε το ωράριο
- Επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου. To προφίλ του δράστη. 4 νεκροί
- Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή. Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο
- Χειμωνιάτικος καιρός με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι. Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ