Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του επιχειρηματία Ράσελ Έντουαρντς με τίτλο «Κατονομάζοντας τον Τζακ τον Αντεργοβγάλτη».
Ο συγγραφέας υποστήριζε ότι είχε διαλευκάνει το μυστήριο της ταυτότητας του θρυλικού δολοφόνου, που έδρασε το 1888 στο ανατολικό Λονδίνο.
Βάσισε τη θεωρία του σε ένα μαντήλι που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της Κάθριν Έντοους, του τέταρτου θύματος του Τζακ.
Στο μαντήλι υπήρχαν υπόλοιπα DNA που μπορεί να ανήκε στον δολοφόνο.
Σε συνεργασία με τον Φινλανδό επιστήμονα Γιάρι Λαουχελάινεν, συνέκριναν το DNA που βρέθηκε στο μαντήλι με το γενετικό υλικό ενός από τους υπόπτους για τις δολοφονίες, του 23χρονου Πολωνού Άαρον Κομίνσκι.
Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και όλα έδειχναν ότι το μυστήριο είχε λυθεί μετά από 126 χρόνια.
Όμως, επιστήμονες που μελέτησαν την έρευνα του Λαουχελάινεν εντόπισαν μία ανακρίβεια που μπορεί να γκρεμίσει τη θεωρία του Έντουαρντς.
Ο Λαουχελάινεν έκανε ένα λάθος στην καταγραφή των στοιχείων, το οποίο τον οδήγησε σε μία πολύ σπάνια αλληλουχία του DNA που ταίριαζε απόλυτα με το DNA των απογόνων του Κομίνσκι.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν διορθωθεί το λάθος, θα καταλήξουν σε μία αλληλουχία που εμφανίζεται με τεράστια συχνότητα σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.
Οι εκδότες του βιβλίου δήλωσαν ότι ερευνούν περαιτέρω την υπόθεση και θα ενημερώσουν τους αναγνώστες μόλις καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.
Ποιος είναι ο Άαρον Κομίνσκι που φέρεται ως ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης
Ο Άαρον Κομίνσκι γεννήθηκε το 1865 στην Πολωνία, που τότε ανήκε στη ρώσικη αυτοκρατορία.
Είχε εβραϊκή καταγωγή και το 1881 εγκαταστάθηκε στην Αγγλία για να ξεφύγει από τους διωγμούς που πραγματοποιούνταν στη Ρωσία.
Εργαζόταν ως κουρέας και όπως πολλοί Εβραίοι πρόσφυγες, έμενε στο Γουάιτσάπελ, την περιοχή του ανατολικού Λονδίνου όπου έδρασε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.
Ο Κοσμίνσκι είχε παραισθήσεις, πάθαινε κρίσεις παράνοιας και φοβόταν να φάει το φαγητό που του έδιναν άλλοι άνθρωποι, γιατί πίστευε ότι ήθελαν να τον δηλητηριάσουν.
Φυλακίστηκε το 1890 και το 1891 στάλθηκε σε ψυχιατρικό άσυλο, όπου έμεινε έως το τέλος της ζωής του, το 1919.
Τα συμπτώματά του οδήγησαν σύγχρονους μελετητές στο συμπέρασμα ότι έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια.
Το όνομα του μπήκε στη λίστα των υπόπτων το 1959, όταν βρέθηκε έγγραφο του 1894, στο οποίο τον κατονομάζει ο υποδιευθυντής της αστυνομίας του Λονδίνου, Μέλβιλ Μακνάτεν.
Ανέφερε τον Κοσμίνσκι ως έναν απ’ τους υπόπτους, γιατί έδειχνε «έντονο μίσος προς τις γυναίκες και είχε δολοφονικές τάσεις».
Βέβαια, μαζί με τον Κοσμίνσκι είχαν αναφερθεί εκατοντάδες άλλα ονόματα, ακόμα και ο εγγονός της βασίλισσας Βικτωρίας.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr