Οκαθηγητής Σεισμολογίας, Βασίλης Καρακώστας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης, για τους δύο σεισμούς μεγέθους 2,8 και 2,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τις περιοχές του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής που σημειώθηκαν με διαφορά λίγης ώρας το απόγευμα της Τετάρτης.
Όπως είπε στο ΟΡΕΝ, «από εδώ και πέρα θα ξέρετε ότι αν γίνει ένας σεισμός 2,8 Ρίχτερ και είστε 5-10 χλμ. από το επίκεντρο, έτσι θα τον αντιλαμβάνεστε».
«Δεν έχουμε επιβαρυντικά στοιχεία»
Σύμφωνα με τον κ. Καρακώστα η εξέλιξη του φαινομένου είναι «φυσιολογική μέχρι στιγμής, δεν έχουμε επιβαρυντικά στοιχεία».
Μάλιστα, σημείωσε πως «σε διάφορες περιοχές τυχαίνει να γίνονται τέτοιες μικροεξάρσεις που όμως δεν μπορεί κανείς να τις προσδιορίσει από πριν γιατί τα ρήγματα που δίνουν τέτοιους σεισμούς είναι πολύ μικρά και διάσπαρτα».
Συγκεκριμένα για τους σεισμούς της Τετάρτης είπε πως «όλοι οι σεισμοί δείχνουν ότι το ρήγμα είναι μικρότερο από 1 χλμ. βρίσκεται σε κάποιο βάθος και γι’ αυτό δεν έχουμε σημάδια του στην επιφάνεια».
Το άγαλμα της Μέριλιν Μονρό που δίχασε. Ποιοι το κατηγόρησαν για μισογυνισμό και ποιοι ως σεξιστικό
Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ