Οι «αγκωνόμυαλοι» είναι οι πρωταγωνιστές στη νέα καμπάνια της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σωστή χρήση του κράνους.
Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση από εκείνη που μας έχει συνηθίσει ακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία σε μια προσπάθεια να αναδείξει τους κινδύνους που αναμφίβολα κρύβει η με… ενδεδειγμένη χρήση του κράνους από τους μοτοσικλετιστές.
Η Ελληνική Αστυνομία εφηύρε έναν νέο όρο, εκείνον των «αγκωνόμυαλων», για τους μοτοσικλετιστές οι οποίοι επιλέγουν να μην τοποθετούν το κράνος στο κεφάλι τους αλλά στον αγκώνα τους, προστατεύοντας το… λάθος σημείο του σώματός τους.
Στο σύντομο βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας πρωταγωνιστεί μια make up artist, η οποία προτείνει ένα εναλλακτικό μακιγιάζ για τον αγκώνα, εκεί δηλαδή που πολλοί τοποθετούν το κράνος τους.
Βέβαια το video κλείνει με την προτροπή το κράνος να τοποθετείται εκεί που έχει κανείς το μυαλό του, δηλαδή στο κεφάλι, και όχι στον αγκώνα, ο τραυματισμός του οποίου δεν θεωρείται εξίσου σοβαρός ή επικίνδυνος.
Ωραίο το make up, αλλά πιο ωραίο το κεφάλι σου!
Μη βάζεις τη ζωή σου σε κίνδυνο. Φόρα το κράνος σου! 🛵
Ανησυχητικά υψηλές οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Μόνο από την αρχή του έτους έχουμε βεβαιώσει 23.102 παραβάσεις.#ΑσφαλήςΟδήγηση #ΧρήσηΚράνους #Προστασία #Αγκωνόμυαλος pic.twitter.com/i9PrVuF1Td
— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) May 8, 2024
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, από τις αρχές του 2024 έχουν βεβαιωθεί 23.102 παραβάσεις για τη μη χρήση κράνους, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό μοτοσικλετών εξακολουθεί να μην λαμβάνει τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.
Φυσικά το φαινόμενο της μη χρήσης κράνους παρατηρείται πιο έντονα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, καθώς οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ένα επιπλέον κίνητρο για τους αναβάτες που θα θελήσουν να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για χάρη της άνεσης ή ακόμα και της ομορφιάς.
Ειδήσεις σήμερα:
- Τέλος εποχής για τα υποθηκοφυλακεία. Ηλεκτρονικές οι συναλλαγές μέσω κτηματολογίου. Το σχέδιο για Τεχνητή Νοημοσύνη
- Θεσσαλονίκη. Απόπειρα απάτης με το πρόσχημα του ΔΕΔΔΗΕ – Ζητούσαν 18.000 ευρώ για διαγραφή οφειλής
- Υπουργείο Υγείας. Στα φαρμακεία της γειτονιάς φάρμακα υψηλού κόστους μετά τον κλειδαρά στον ΕΟΠΥΥ
- Συγκινητικός απολογισμός της Καίτης Γκρέυ. «Ο κόσμος είναι καλός, αλλά εμείς τον κάνουμε κακό» (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ