Οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, κατέχει μέχρι και σήμερα την πρωτιά των συμμετοχών σε αγώνες Α’ Εθνικής και σκόραρε ακόμη και στον τελευταίο του αγώνα με την εθνική Ελλάδος.
Ο στρατηγός Μίμης Δομάζος δημιούργησε ένα ρεκόρ στην Α’ Εθνική, που έχει μείνει ακατάρριπτο.
Αγωνίστηκε συνολικά σε 536 ματς A Eθνικής, 502 ματς με Παναθηναϊκό και 34 με ΑΕΚ,
σκόραρε 139 φορές,
κατέκτησε 10 πρωταθλήματα
τρία Κύπελλα,
φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας 50 φορές πετυχαίνοντας 4 γκολ.
Ο διεθνής άσσος αποχαιρέτησε την Εθνική ομάδα στις 11 Νοεμβρίου του 1980. Ο “κοντός” με το υψηλό ποδοσφαιρικό ανάστημα, όπως τον περιέγραφαν χάρισε ένα φινάλε γεμάτο συγκινήσεις και στιγμές ωραίου ποδοσφαιρικού θεάματος. Βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο γήπεδο της Λεωφόρου. 10.000 φίλαθλοι ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν. Σηκώθηκαν όρθιοι από τις κερκίδες και συγκινημένοι δεν σταματούσαν να τον χειροκροτούν. Πόσοι παίκτες στην Ελλάδα το έχουν πετύχει αυτό, αποσπώντας και το σεβασμό των αντιπάλων τους;
Οι εφημερίδες της εποχής περιέγραψαν γλαφυρά τον τελευταίο του αγώνα με την εθνική ομάδα.
Οι φίλαθλοι ήταν σαν να λένε: “Γιατί μας αφήνεις Μίμη;”.
Εκείνος με ψηλά το χέρι χαιρέτησε και χάθηκε μέσα στα αποδυτήρια.
Η Εθνική αντιμετώπιζε την ομάδα της Αυστραλίας. Στο τιμόνι της Ελλάδας βρισκόταν ο Αλκέτας Παναγούλιας ενώ τεχνικός οδηγός της Αυστραλίας ήταν ο Ρούντι Γκούντεντορφ. Το φινάλε του βετεράνου συνοδεύτηκε και από ένα παιχνίδι πλούσιο σε γκολ.
Τα τρία τέρματα της Εθνικής τα σημείωσαν οι Δαμανάκης (25′), Δομάζος (72′) και Δεληκάρης (89′).
Ο Δομάζος αν και αγύμναστος δεν έχασε το πάθος του.
Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα όταν ο Αλκέτας Παναγούλιας αποφάσισε να τον αντικαταστήσει όλο το γήπεδο διαμαρτυρόταν ρυθμικά και φώναζε στο στρατηγό “Μίμη μη φεύγεις” .
Λίγο πριν αρχίσει το ματς ο “υπασπιστής” του Δομάζου και φροντιστής του Παναθηναϊκού, Μπακούρος, ετοίμαζε για τελευταία φορά τα παπούτσια του διεθνή άσσου. Η στιγμή απαθανατίστηκε από τις κάμερες. Κρέμασε τα παπούτσια του για την Εθνική, συνέχισε λίγους μήνες ακόμη στο πρωτάθλημα και βραβεύτηκε με τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του.
“Παίζοντας για τελευταία φορά με την Εθνική ομάδα κάνω μία ευχή: Να τη δούμε το 1982 στους τελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου στην Ισπανία. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε την Εθνική γιατί είναι η βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας. Πρέπει τώρα να υλοποιήσουμε το όνειρο των τελικών”.
Ο Δομάζος είχε κάνει ντεμπούτο στην Εθνική σε ηλικία 17 ετών στις 2 Φεβρουαρίου το 1959 στο φιλικό με τη Δανία. Ήταν η χρονιά που μεταγράφηκε στον ΠΑΟ από την Άμυνα Αμπελοκήπων. Στον πρώτο εκείνο αγώνα βρέθηκε δίπλα στον Θεοδωρίδη, τον Λινοξυλάκη, τον Πολυχρονίου, τον Νεστορίδη και τον Σιδέρη.
Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”: «Δεν ντρέπεσαι; εγώ σε πήρα από τις παράγκες και σε έκανα άνθρωπο». Ο χουντικός αξιωματούχος που έβρισε τον Δομάζο όταν τσακώθηκαν έντονα πριν από ένα παιχνίδι με την εθνική
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr