Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Αλβανική τηλεόραση με τους προσκεκλημένους να επιδίδονται σε ανθελληνική ρητορεία με θέμα τα Βαλκάνια.
Μάλιστα η Αλβανίδα ιστορικός που συμμετείχε στη συζήτηση έφτασε στο σημείο να διατυπώνει την άποψη ότι «δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν».
Στην εκπομπή συμμετείχε ο βορειοηπειρώτης καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας ο οποίος αποχώρησε καταγγέλοντας ανθελληνική προπαγάνδα.
Το θέμα της εκπομπής της Αλβανικής τηλεόρασης ήταν η «Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων» και η Έλενα Κοκάτσι βρέθηκε σε παροξυσμό εθνικιστικού μένους:
«Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες».
Η Αλβανίδα ιστορικός, προκάλεσε μέχρι και αντιδράσεις στο ίδιο το πάνελ όπου συμμετείχε, με τα όσα έλεγε. «Μήπως το παρατραβάμε;» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής.
Τότε κάλεσε τον δημοσιογράφο να της βρει «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821». Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί και ότι υπάρχουν τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα.
H αντίδραση του βορειοηπειρώτη καθηγητή Π. Μπάρκα
Ο καθηγητής Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας στην τηλεοπτική του παρέμβαση είπε για τους Αρβανίτες:
“Οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν και την αρβανίτικη γλώσσα (όχι την αλβανική) και καμιά σχέση έχουν με τους Αλβανούς. Δεν θα βρείτε έναν αρβανίτη στην Ελλάδα που να θέλει να δηλώσει ότι είναι Αλβανός”.
Ο Μπάρκας είπε ότι η ειρηνική κάθοδος των Αρβανιτών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών και ότι ο ισχυρισμός ότι δήθεν ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανός, απάντησε εάν γνωρίζουν πόσες χιλιάδες Αλβανούς στην υπηρεσία του Βρυώνη σκότωσε ο Κολοκοτρώνης.
Ο Π. Μπάρκας με ανάρτηση του περιέγραψε τι ανέφερε στην εκπομπή πριν αποχωρήσει
“Εξήγησα ότι ο όρος “Σκιπετάρ” είναι νεόκοπος του 18ου-19ου αιώνα και ότι οι Αλβανοί και όχι οι αρβανίτες, εμφανίστηκαν στην Ήπειρο τον 14ο αιώνα με τον Σέρβο Στεφάν Δουσάν.
Ότι τα εδάφη που ισχυρίζεται σήμερα ο Αλβανικός εθνικισμός είναι εδάφη της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας, που ανήκουν σε άλλους λαούς.
Παράδειγμα ο Αλί Πασάς καυχιόνταν ότι μαζί με τους γιους του είχε στην Ήπειρο και Θεσσαλία 73 χιλιάδες στρατό από το βορά της σημερινής Αλβανίας!! (Με το Ζέι να συμπεραίνει ότι είμαστε κατακτητές).
Είπα ότι υπήρξε διαχρονική αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου, σε όφελος του Αλβανισμού, στην Ήπειρο με αποτέλεσμα και οι συνομιλητές στην εκπομπή να έχουν ελληνική καταγωγή, εφόσον οι προγονοί τους ήταν Έλληνες και εργάζονταν για την Ελλάδα.
Παρέπεμψα τον Ζέι να κάνει τον παραλληλισμό ανάμεσα στη αναμενόμενη Βόρεια Μακεδονία σε αντιδιαστολή με τη Νότια Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) με την Βόρεια και Νότια Ήπειρο. Τους είπα ακόμα ότι δεν παράγετε συλλογικές εθνικές αξίες και δεν μπορείτε να δείτε προς τα μπρος.
Για την ύπαρξή σας βρίσκετε εύκολο καταφύγιο στον εθνικισμό, ζητώντας τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό σας στην αντιπαράθεση με τους χριστιανούς γείτονες (όπως επί τουρκοκρατίας), κυρίως στον ανθελληνισμό, φτιάχνοντας πλαστούς μύθους ιστορίας.
Τους είπα δεν μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα κατάματα αν δεν απομυθοποιήσετε την ιστορία σας.
Καταλήγοντας είπα ότι ενώ θα πρέπει να θεωρούσατε τον εαυτόν σας τυχερό που έχετε γείτονα την Ελλάδα που τόσα έδωσε στον Κόσμο και σε σας, εσείς στρέφεστε εναντίον της με την ελπίδα της καταστροφής της για να είμαστε στα ίδια επίπεδα.
Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”: Τι διαφορά έχουν οι Αρβανίτες της Ελλάδας από τους Αλβανούς; Πότε κατέβηκαν στην ελλαδικό χώρο και γιατί ο Μπερίσα τους αποκάλεσε λανθασμένα μειονότητα
Ειδήσεις σήμερα:
- Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Δείτε το ωράριο
- Επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου. To προφίλ του δράστη. 4 νεκροί
- Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή. Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο
- Χειμωνιάτικος καιρός με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι. Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ