Προστασία από καπνό. Μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και 4 απλές κινήσεις. Ο καθ. Πνευμονολογίας Βασιλακόπουλος εξηγεί
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τις φωτιές σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες και, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δίνει οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τον καπνό των πυρκαγιών.
Οδηγίες προστασίας από τον καπνό
Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος συνιστά στους πολίτες, τις ημέρες που παρατηρείται καπνός από τις φωτιές, να ακολουθούν τις εξής οδηγίες:
Να αποφεύγουν τον αθλητισμό και να παραμένουν στο σπίτι.
Να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών, χρησιμοποιώντας άφοβα κλιματιστικό το οποίο ανακυκλώνει τον εσωτερικό αέρα του σπιτιού.
Όταν επιστρέφουν στο σπίτι, να αλλάζουν ρούχα και να πλένονται σχολαστικά.
Όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους.
Πρόγνωση καιρού για προστασία
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά στα ηπειρωτικά. Πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Πολύ υψηλή θα είναι κατά τόπους η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37-39, στην Ήπειρο από 18 έως 40-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 38-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 37-39 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 βαθμούς.
Ειδήσεις σήμερα:
- Γιατί ο Μπομπ Ντίλαν ήθελε να χτυπήσει τον Γούντι Άλεν. Η ιστορία πίσω από τη γνωριμία των 2 θρύλων
- Τουρκικά ΜΜΕ. Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για χρυσή βίζα μέσω αγοράς ακινήτων. Πόσα πλήρωσαν το 2024
- Στήριξη Βάσιας Τριφύλλη σε Φιλιππίδη για Παπούλια. «Είναι ωραία γυναίκα, πώς είναι δυνατόν να μην της δείξει κάτι;»
- Με καταδίκες για βιασμό ο δράστης των επιθέσεων με κατσαβίδι στο Κορωπί. Τα χειρόγραφα σημειώματα
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ