Για τις τελευταίες αποκαλύψεις με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (3/2) ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ποσότητες εύφλεκτου υλικού που εξετάζεται σε τι ποσότητα υπήρχαν στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Όσο για τις αρχικές έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έγιναν όλα γρήγορα σαν να έχει γίνει ένα απλό τροχαίο. Έτσι έγιναν όλα στην αρχή».
«Οι αρχές λειτούργησαν σαν να είχαν τρακάρει δύο νταλίκες στην εθνική και να έπρεπε να δοθεί και πάλι γρήγορα ο δρόμος στην κυκλοφορία».
Τέμπη: Οι εκτιμήσεις για τα εύφλεκτα υλικά
Σε ότι έχει να κάνει με την ποσότητα εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στην εμπορική αμαξοστοιχία είπε: «Γνωρίζουμε ότι η ποσότητα που αναζητούμε είναι 2, 3 ή 4 τόνοι όχι παραπάνω. Είναι μια μεγάλη ποσότητα, αλλά δεν είναι μια τεράστια ποσότητα».
«Σε περίπτωση που είχαμε 30 με 40 τόνους όπως ακούγεται θα έπρεπε να υπάρχει βυτιοφόρο. Είμαστε κοντά στους 3 τόνους κατά μέσο όρο και αυτό εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Κώστας Λακαφώσης.
Το πόρισμα του ΕΜΠ
Για το πόρισμα του Πολυτεχνείου ανέφερε ότι θα δείξει «εάν τα έλαια σιλικόνης είναι ένα σενάριο που θα μπορεί να σταθεί η όχι».
«Το Πολυτεχνείο έχει την επάρκεια να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις όμως θα δώσει μισή απάντηση η οποία είναι πολύτιμη», σημείωσε.
Όπως εξήγησε ο ειδικός πραγματογνώμονας, υπήρξε καθυστέρηση και η έρευνα δεν άρχισε από το Πολυτεχνείο την μέρα της τραγωδίας αλλά αρκετό καιρό αργότερα.
Ειδήσεις σήμερα:
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ. Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
- Συνελήφθη ο τραγουδιστής, Χρήστος Μάστορας, ύστερα από αλκοτέστ τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας
- Πανεπιστήμιο Γάνδης για Τέμπη: Δεξαμενή με 3,5 τόνους εύφλεκτων υγρών στο πρώτο βαγόνι του εμπορικού τρένου. Η αντίδραση της κυβέρνησης
- Grammy 2025. Μεγάλη νικήτρια η Μπιγιονσέ. Έγινε η τραγουδίστρια με 99 υποψηφιότητες στην καριέρα της
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ