Γιατί σκηνοθετεί το λιοντάρι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ; Η ιστορία των λεόντων που εμφανίζονται στην αρχή των ταινιών

Γιατί σκηνοθετεί το λιοντάρι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ; Η ιστορία των λεόντων που εμφανίζονται στην αρχή των ταινιών
Ο «Leo» είναι το λιοντάρι το οποίο «σκηνοθετεί» ο Άλφρεντ Χίτσκοκ στην περίφημη φωτογραφία που τράβηξε το 1958, ο Clarence Sinclair Bull.

Το σήμα της “Metro-Goldwyn-Mayer” εμφανίζεται στην αρχή εκατοντάδων ταινιών, όμως στη μεγάλη ιστορία της κινηματογραφικής εταιρείας, η μορφή του έχει αλλάξει αρκετές φορές.

hitchkok lion 2

Το 1917 ο σχεδιαστής Howard Dietz εμπνεύστηκε το λογότυπο «Leo The Lion» για την εταιρεία Goldwyn Picture Corporation, του Samuel Goldwyn.

Πηγή έμπνευσης ήταν η αθλητική ομάδα του πανεπιστημίου Columbia, «Lions». Από τότε, επτά λιοντάρια υποδύθηκαν το ρόλο του «Leo». Πρώτο ήταν ο «Slats», που έβγαζε έναν βρυχηθμό στα ανοίγματα των βουβών ταινιών της MGM από το 1924 έως το 1928. Άρα δεν τον άκουγε κανείς, γιατί ακόμη δεν υπήρχε ήχος.

hitccok lion 3

Το κοινό άκουσε πρώτη φορά τον βρυχηθμό του λιονταριού από τη «Jackie», που ήταν το επόμενο λιοντάρι, στην ταινία «White Shadows on the South Seas» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας το 1928-29.

Ο «Slats» ήταν επίσης το πρώτο λιοντάρι που εμφανίστηκε σε Technicolor (έγρωμη κινούμενη εικόνα) το 1932, όπου χρησιμοποιήθηκαν επίσης τα λιοντάρια «Telly» και «Coffee», για σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πέμπτο και ίσως το πιο διάσημο λιοντάρι ήταν ο «Tanner», που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ.

hitchcock leo 1

Μετά τη σύντομη «βασιλεία» του «George», που ήταν το έκτο λιοντάρι, η MGM κατέληξε το 1957 στον «Leo», ο οποίος κράτησε τα σκήπτρα για 56 χρόνια, αν και πέθανε στα μέσα της δεκαετίας του ΄70.

hitchcok lion 4

Ένα διαφορετικό λογότυπο σε γραφικά, το “The Stylized Lion”, εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες τη δεκαετία του 1960, μεταξύ των οποίων το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ: A Space Odyssey (1968), (Η Οδύσσεια του Διαστήματος).

Στη συνέχεια αποσύρθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως δευτερεύον λογότυπο σε κινηματογραφικές αφίσες και στο τέλος αρκετών ταινιών.

Το λιοντάρι πλαισιώνεται και από ένα σλόγκαν στα λατινικά, το «Ars Gratia Artis» που σημαίνει, «Η Τέχνη για την Τέχνη».

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: «Οι αγκαλιές είναι η καλύτερη θεραπεία». Λιοντάρια, αρκούδες και μικρά κατοικίδια απολαμβάνουν και ανταποδίδουν τις αγκαλιές των φίλων τους σε ένα απολαυστικό βίντεο… 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.