Πώς θα γίνει η Ελλάδα εάν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά 6 εκατοστά. Έως το 2050 θα απειληθούν οι ζωές 300 εκατ ανθρώπων
Στην Ανταρκτική η απώλεια πάγου μέσα στο 2023 ήταν έκτασης διπλάσιας της Γαλλίας.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στη Γροιλανδία, με την κλιματική αλλαγή να έχει εξελιχθεί δεδομένα σε κλιματική κρίση και τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως έως το 2050 θα απειληθούν οι ζωές 300.000.000 ανθρώπων.
Είναι αυτοί που ζουν σε παράκτιες περιοχές, που βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας ή κάτω από αυτό.
Πώς;
Με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Πηγή NASA
Σε παλαιότερη μελέτη είχε εκτιμηθεί πως έως το τέλος του αιώνα η στάθμη θα έχει ανέβει κατά 91 εκατοστά.
Οι τελευταίες καταγραφές προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, με την επιστημονική κοινότητα να έχει απελπιστεί από την αδιαφορία των κυβερνήσεων και να οδηγείται πρόσφατα στο «η ζωή στον πλανήτη είναι υπό πολιορκία. Έχουμε ακόμα έξι χρόνια κανονικής ζωής» -μήπως και γίνει κάτι.
Πάμε τώρα και στο προκείμενο: την εικόνα που θα έχει η χώρα (ή η παράκτια περιοχή στην οποία ζείτε) αν η στάθμη ανέβει από 1 έως 60 εκατοστά.
Στα 45 εκατοστά θα χαθεί το 77% της χερσαίας έκτασης.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το Flood Fire Tree, το οποίο προσφέρει η NASA και να δείτε με τα μάτια σας ποιοι θα εκτοπιστούν, γιατί αλλιώς θα πνιγούν σε κάθε περιοχή του πλανήτη.
Ειδήσεις σήμερα:
- Στις 11:00 o ανασχηματισμός. Πιερρακάκης στο Οικονομικών, Δήμας στο Υποδομών, Βορίδης στο Μετανάστευσης
- Αεροπλάνο στο Ντένβερ τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι επιβάτες βγήκαν στο φτερό για να σωθούν (βίντεο)
- Βίντεο από τη στιγμή του βανδαλισμού των έργων στην Εθνική Πινακοθήκη
- Το Παρίσι αποδεσμεύει το ποσό των 100.000 ευρώ για να στηρίξει τους καλλιτέχνες χιπ-χοπ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ