«Πώς εξηγείτε να είμαστε πελάτες σε σεξεργάτριες και μετά να τις λιθοβολούμε;». Ένα διαφορετικό κήρυγμα από ιερέα στην Κρήτη
Ο πάτερ Χαράλαμπος στην Κρήτη με αφορμή την εορτή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, έδωσε μάθημα σεβασμού κατά τη διάρκεια του κηρύγματος για τις σεξεργάτριες.
Προκειμένου να εξηγήσει στους πιστούς το επάγγελμα των σεξεργατριών, ο ίδιος χρησιμοποίησε την παραβολή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας για να παρακινήσει τους πιστούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την λέξη «πορνεία».
«Πώς εξηγείτε εμείς να είμαστε πελάτες και εμείς να τις λιθοβολούμε, αυτό ψάξτε το στο ευαγγέλιο, αυτή τη σχιζοφρένεια», επεσήμανε.
Ο ιερέας πρόσθεσε ότι, «η επιστήμη και η κοινωνία, πλέον, ονομάζει αυτούς τους ανθρώπους ‘’σεξεργάτες ή σεξεργάτριες’’, πρόκειται για εργασία. Με το να πούμε μια γυναίκα “πόρνη” και να τη δείξουμε με το δάχτυλό μας, τη στοχοποιούμε και δημιουργούμε θέματα. Τέτοια ήταν η αγία που σήμερα γιορτάζουμε».
Ο ίδιος, κατέληξε ότι, η οσία Μαρία, «με όσο πάθος και όση δύναμη και επαναστατικότητα είχε διαθέσει για είναι σεξεργάτρια, αυτό το ίδιο πάθος, την ίδια επαναστατικότητα και δύναμη διέθεσε για να γίνει μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες ασκήτριες του χριστιανισμού».
![Το μυστικό του Παρθενώνα που τον προστατεύει από τους σεισμούς. Ο ρόλος του αθέατου στυλοβάτη σε βάθος 10 μέτρων](https://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2023/02/Parthenonteatet-400x133.jpg)
Ειδήσεις σήμερα:
- Ρίτσαρντ Γκιρ: “Έχουμε έναν νταή και κακοποιό για πρόεδρο στις ΗΠΑ”. Η οριστική μετακόμιση του ηθοποιού στη Μαδρίτη
- Τα προϊστορικά σπίτια – καταφύγια που ήταν βυθισμένα στο έδαφος. Που βρέθηκαν
- Ο Τραμπ επιχειρεί να καταργήσει τα μονόλεπτα κέρματα. “Κοστίζουν περισσότερο από όσο αξίζουν”
- Υπόθεση Πελικό. Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία για τον δράστη. Φέρεται να μην ήταν το πρώτο θύμα η σύζυγός του
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ