Ο Βέλγος Οπτάπιους Μπούισενς που πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε τύχη «βουνό», καθώς έξι νομίσματα τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο.
Η κατάσταση υγείας του Μπούισενς ήταν τέτοια που δεν του επέτρεπε να ενταχθεί στο στρατό, καθώς είχε τραυματιστεί στο ισχίο του. Παρόλα αυτά, οι ανώτεροι του έδωσαν τη θέση του εθελοντή.
Τον Σεπτέμβριο του 1914, κοντά στο Λεμπέκε του Βελγίου, την ώρα που βρισκόταν σε αποστολή δέχθηκε εχθρικά πυρά. Ο Μπούισενς χτυπήθηκε στο στήθος και έπεσε αμέσως κάτω.
Στη συνέχεια τον πλησίασε ένας Γερμανός στρατιώτης και τον κλώτσησε για να διαπιστώσει εάν είναι νεκρός. Και πράγματι πίστεψε ότι ο αντίπαλός του είχε πεθάνει.
Ο Μπούισενς είχε προσποιηθεί τον νεκρό και κατάφερε να τον ξεγελάσει. Αμέσως μετά μπουσούλησε μέχρι να βρει ένα ασφαλές σημείο.
Ο Βέλγος εθελοντής είχε στην τσέπη στο στήθος, έξι φράγκα, τρία βέλγικα και τρία γαλλικά.
Η σφαίρα βρήκε πάνω σε αυτά, με αποτέλεσμα να εξοστρακιστεί. Τα νομίσματα του έσωσαν τη ζωή.
Η ειρωνεία είναι ότι ο Γερμανός τον πυροβόλησε εξαιτίας αυτών των κερμάτων, καθώς τον εντόπισε από τον ήχο που έκαναν μέσα στην τσέπη.
Την ιστορία αποκάλυψε στη διαδικτυακή πλατφόρμα Reddit ο δισέγγονος του Οπτάπιους Μπούισενς, Βίνσεντ. Υποστήριξε ότι, εκείνη την περίοδο, η οικογένειά του είχε να ακούσει νέα για τον προπάππου του για ένα χρόνο.
Τελικά, έμαθαν ότι ήταν ζωντανός μέσα από μια επιστολή που τους έστειλε ο ίδιος, στην οποία εξηγούσε τι είχε συμβεί στον πόλεμο.
Με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου, οι Μπούισενς μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επέστρεψαν στο Βέλγιο, όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ο δισέγγονος του Βέλγου εθελοντή αποκάλυψε ότι έμαθε για την ιστορία από ένα ημερολόγιο, το οποίο κρατούσε για χρόνια ο αδερφός του προπάππου του.
Βίνσεντ Μπούισενς εξομολογήθηκε: «Όταν άκουσα για πρώτη φορά την ιστορία πριν από χρόνια, δεν μπορούσα να το πιστέψω, αλλά όταν μίλησα με τον μπαμπά και τον παππού μου και διάβασα τα ημερολόγιά του, μου έγινε αμέσως σαφές ότι ήταν πραγματική. Από τότε η ιστορία έμεινε στο μυαλό μου».
Ο Οπτάπιους Μπούισενς πέθανε από καρδιακή νόσο το 1958.
Πηγή αρχικής εικόνας: Reddit, @r/Damnthatsinteresting
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr