Ο τσολιάς κρατά το ψηφοδέλτιο του Βασιλιά Γεώργιου και στη θέα του τρέχουν οι τρομαγμένοι κομμουνιστές.
Ήταν το 1947 και το διακύβευμα ήταν ο θεσμός της βασιλείας, οπότε και έγινε για πρώτη φορά πολιτική καμπάνια με διαφημιστικούς όρους.
Τα πρώτα χρόνια της πολιτικής αφίσας το στοίχημα για κάθε υποψήφιο ήταν να κολλήσει όσες περισσότερες μπορούσε και πάνω στην αφίσα του αντιπάλου του.
Η τηλεόραση δεν υπήρχε και για να υπάρχει άμεση επαφή του λαού με τον ηγέτη οργανώνονταν μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Οι πολιτικοί αρχηγοί απηύθυναν μεγαλειώδεις ομιλίες από ψηλά μπαλκόνια. Οι «μπαλκονάτοι» πολιτικοί που ήταν επιδέξιοι ρήτορες όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα.
Ταυτόχρονα μαινόταν ο πόλεμος της αφίσας για ακανθώδη ζητήματα όπως η δωρεάν παιδεία, που αποτέλεσε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ένωση Κέντρου και την ΕΡΕ.
Το 1-1-4 έγινε σύνθημα, πλακάτ και αφίσα.
Ειδήσεις σήμερα:
- Αυτή είναι η πλουσιότερη ηθοποιός στον κόσμο με περιουσία δισεκατομμυρίων. Δεν πάει εύκολα το μυαλό!
- Ο χριστιανός βουλευτής στην Τουρκία που τίμησε την 110η επέτειο γενοκτονίας των Αρμενίων. Εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη
- “Δεν ήταν η πρώτη φορά” λέει η 85χρονη που της πέταξαν βαρελότα στον Πόρο. Συνελήφθη ένας 15χρονος
- Σφραγίζεται το απόγευμα το φέρετρο του Πάπα. Αναλυτικά η διαδικασία ταφής. Τα 9 φαβορί για την διαδοχή
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ