Ποιο ήταν το “τρελοκόριτσο” από το ομώνυμο τραγούδι του Μπιθικώτση; Η 12χρονη μαθήτρια που την έβγαλε στο πάλκο και τελικά έγινε μεγάλη τραγουδίστρια

Ποιο ήταν το “τρελοκόριτσο” από το ομώνυμο τραγούδι του Μπιθικώτση; Η 12χρονη μαθήτρια που την έβγαλε στο πάλκο και τελικά έγινε μεγάλη τραγουδίστρια

“Και τώρα τρελοκόριτσο γελάς, μα κατά βάθος κλαις και μ’αγαπάς”, τραγουδούσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης το 1955.

Το τραγούδι “Το τρελοκόριτσο” έγινε μεγάλη επιτυχία και ήταν από τα πρώτα τραγούδια που ερμήνευσε ο Μπιθικώτσης.

Τους στίχους έγραψε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με μια 12χρονη κοπέλα που εμφανιζόταν στο κέντρο “Ζούγκλα” στην πλατεία Βάθης.

Ήταν η Πόλυ Πάνου, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στο λαϊκό τραγούδι.

Η Πόλυ Πάνου γεννηθηκε το 1940

Η συνάντηση της Πάνου με τον Μπιθικώτση

Το 1952 ο Μπιθικώτσης εμφανιζόταν στην Πάτρα στο κέντρο “Καλάμια”.

Η τραγουδίστρια που συνεργαζόταν αποχώρησε από το σχήμα και ο Μπιθικώτσης άρχισε να αναζητεί αντικαταστάτρια, καθώς δεν έβγαινε το πρόγραμμα.

Ενώ τριγυρνούσε στους δρόμους της Πάτρας, μπήκε σε ένα κουρείο για να κουρευτεί.

Η Πόλυ Πάνου με τον Μπιθικώτση

Εκεί ρώτησε τον κουρέα αν ήξερε κάποια κοπέλα που να τραγουδά και εκείνος του απάντησε ότι γνώριζε ένα κορίτσι το οποίο είχε πάρει βραβείο σε μουσικό διαγωνισμό που διοργάνωνε ο Άλκης Στέας, αλλά ήταν μόλις 12 χρόνων.

Ο Μπιθικώτσης αποκρίθηκε ότι ήταν παιδί και δεν μπορούσε να τη βάλει να τραγουδήσει μαζί του.

Στη συνέχεια το ξανασκέφτηκε και άλλαξε γνώμη. Πήρε το μπουζούκι του και πήγε στο σπίτι της. Εκεί συνάντησε τη μητέρα της, η οποία δεν τον αναγνώρισε, καθώς ήταν στην αρχή της καριέρας του και δεν είχε γίνει ακόμα γνωστός.

Όταν η Πάνου γύρισε από το σχολείο, ο Μπιθικώτσης της ζήτησε να κάνουν πρόβα με το μπουζούκι και τραγούδησαν μαζί δύο τραγούδια.

Ο Μπιθικώτσης είπε στη μητέρα της ότι είχε χρυσό λαρύγγι και ότι ήθελε να την πάρει μαζί του στη δουλειά.

Η μητέρα της αρνήθηκε, αλλά η Πάνου του ζήτησε να περιμένει μέχρι το απόγευμα, καθώς θα προσπαθούσε να της αλλάξει τη γνώμη.

Αφού την παρακάλεσε και την απείλησε ότι θα έπεφτε στις γραμμές του τρένου, την έπεισε και το ίδιο βράδυ εμφανίστηκε στο πλευρό του Μπιθικώτση.

Πόλυ Πάνου, Γιάννης Τατασόπουλος, Αμερική 1959

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Μπιθικώτσης της ζήτησε να τον ακολουθήσει στην Αθήνα. Της έγραψε το τραγούδι “Πήρε τη στράτα την κακιά” και εμφανίστηκε μαζί της στο κέντρο “Ζούγκλα”.

Τότε, μαζί με τον κιθαρίστα, Γιάννη Παπαδόπουλο, έγραψαν για εκείνη το τραγούδι “Το τρελοκόριτσο” το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ - το τρελοκόριτσο

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο: «Μια ιστορία… ένα τραγούδι», Ηρακλής Ευστρατιάδης, εκδόσεις Toubi’s.

Διαβάστε επίσης: Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Πώς ο ερμηνευτής της Ρωμιοσύνης που εξορίστηκε, τραγούδησε τον ύμνο της χούντας, ενώ ο Θεοδωράκης τον συμβούλευσε: «Μην ακούς τους κερδοσκόπους και τους προσκυνημένους»

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr