Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 εμφανίστηκε στις βιτρίνες των καταστημάτων της Αθήνας το περίφημο μαγιό «τόπλες».
Ήταν ένα αρκετά προχωρημένο μαγιό, καθώς άφηνε ακάλυπτο το γυναικείο στήθος.
Αν και είχε κυκλοφορήσει πρώτα στο εξωτερικό, οι έλληνες καταστηματάρχες το παραλλήλισαν με τις μινωικές ενδυμασίες που άφηναν και αυτές γυμνό το στήθος.
Οι αρχές προειδοποίησαν ότι θα «διώκοντο οι γυμνόστηθες», ωστόσο οι γυναίκες δεν πτοήθηκαν και έσπευσαν να προμηθευτούν το νέο μαγιό.
Κανείς δεν πίστεψε ότι η απειλή θα γινόταν πραγματικότητα, μέχρι που συνελήφθη μια λουόμενη η οποία φορούσε το τόπλες στην παραλία “Αστέρια”.
Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου», την εμφάνιση του τόπλες στις βιτρίνες, το σάλο που δημιούργησε στην αυστηρή κοινωνία και τις πρώτες συλλήψεις γυμνόστηθων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Διαβάστε επίσης: Συλλήψεις στην παραλία για «αποκαλυπτικά» μαγιό. Ο νόμος περί σεμνότητας και οι τολμηρές γυναίκες που τον αψηφούσαν
Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ