Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με 191 ψήφους υπέρ έναντι 109 κατά, η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και στην ασφάλεια.
Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Κ.Αδάμου.
ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.
Νωρίτερα, κατά την σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει εάν θα την ακυρώσει ή την αλλάξει σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συμφωνία «κακή», απέφυγε ωστόσο να δηλώσει ότι θα επιχειρήσει αλλαγή και του άρθρου 2, που αφορά στη γαλλική συνδρομή για την προστασία της ελληνικής επικράτειας, παρ’ όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη συμφωνία, διαφωνώντας και με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, θεωρώντας ότι δεν προστατεύεται η ελληνική ΑΟΖ.
Ειδήσεις σήμερα:
- Διαρρήκτης για κλάματα στη Ρόδο. Πήρε άδεια ταμειακή και του έπεσε το κινητό (Βίντεο)
- Οι πρώτες δηλώσεις Παπαδημητρίου μετά την παραίτηση από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ. «Με ενόχλησε που κατηγορήθηκα ότι παλινωδώ»
- Ταξιδιωτική οδηγία κατά των ΗΠΑ εξέδωσε η Κίνα. Κλιμακώνεται ο οικονομικός πόλεμος
- “Αγοράστε” προτρέπει τους Αμερικανούς ο πρόεδρος Τραμπ μετά τους δασμούς Κίνας και ΕΕ. Πτώση στα χρηματιστήρια
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ