Όταν ο Τεντόγλου υποκλίθηκε στην εθελόντρια που ίσιωνε το σκάμμα. Ποια ήταν

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι για δεκάδες λόγους αξιοθαύμαστος.  Μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στο μήκος στο Τόκιο, οι περισσότεροι άρχισαν να ανακαλύπτουν και την αυθεντική και αυθόρμητη προσωπικότητά του.

Ο Ολυμπιονίκης του μήκους είναι χαλαρός στην επικοινωνία και αυτό κατατάσσεται στα προσόντα του. Δεν κάνει διακρίσεις, δεν είναι στημένος. Ωστόσο, ξέρει και να σέβεται και να εκφράζει το σεβασμό του. Ασχολείται με το μήκος από τότε που ήταν 15 ετών. Αρχικά, με τον Βαγγέλη Παπανίκο και στη συνέχεια με τον Γιώργο Πομάσκι., όπου δίπλα του άρχισε να μελετάει το αγώνισμά του τόσο τεχνικά όσο και την ιστορία του.

Ο Πομάσκι που ανέκαθεν μιλούσε με μεγάλη αγάπη για τους σπουδαίους αθλητές, φροντίζει να περάσει αυτό το σεβασμό και στους αθλητές του. Έτσι και ο Μίλτος Τεντόγλου έμαθε να σέβεται τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους αντιπάλους του. Το έδειξε με κάθε τρόπο μετά τον τελικό στο Τόκιο, αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά.

Στις 8 Αυγούστου του 2018, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του στίβου, στο Βερολίνο. Είχε μια μαύρη κορδέλα ραμμένη στην αγωνιστική στολή του, ως ένδειξη πένθους για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας είχαν ράψει πένθιμες κορδέλες στα ρούχα τους. Όταν τελείωσε ο τελικός του μήκους κατευθύνθηκε προς το σημείο της κερκίδας, όπου καθόταν ο Γιώργος Πομάσκι.

Ο μεγάλος δάσκαλος των αλμάτων, φορούσε και τότε το γούρικο νικηφόρο άσπρο καπέλο του. Ο προπονητής του τού έδειξε τη εθελόντρια που ίσιωνε το σκάμμα. Αυτή δεν ήταν άλλη από τη σπουδαία Γερμανίδα άλτρια του μήκους, Χάικε Ντρέσλερ, η οποία με την Ανατολική Γερμανία είχε κατακτήσει δύο χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια (100μ. 200μ.) και ένα αργυρό (μήκος) στη Σεούλ και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο μήκος (1992, 2000) -μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου- ως εκπρόσωπος της Γερμανίας.

Ο Πομάσκι με νοήματα -καθώς δεν ακουγόταν- ζήτησε από τον αθλητή του να πάει προς το μέρος της, ώστε να την ευχαριστήσει και να την ασπαστεί. Το έκανε. Η 59χρονη σήμερα Ντρέσλερ διέκοψε την εθελοντική εργασία της για να δεχθεί τον ασπασμό του Μίλτου.

Ο Τεντόγλου ήταν μόλις δύο ετών, όταν η Γερμανίδα κατέκτησε το τελευταίο χρυσό μετάλλιο της στο Σίδνεϊ.

Πηγή: Sport24

Πηγή χαρακτηριστική εικόνας: Twitter

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr