Εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η ιστορία κάνει κύκλους, αποτελεί το ιστορικό βίντεο, που δείχνει τους Γερμανούς εργάτες στα ναυπηγεία να υποδέχονται με ελληνικές σημαίες τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Ήταν η εποχή που βοηθούσε ενεργά να πάρει ξανά μπροστά η μεταπολεμική βιομηχανία, δίνοντάς τους παραγγελία για 30 τάνκερ-μεγαθήρια.
Μάλιστα αρχικά ο Ωνάσης είχε ζητήσει ένα μόνο τάνκερ, με τους Γερμανούς να απαντούν αρνητικά καθώς υπήρχε έλλειψη ρευστού.
Τελικά ο δαιμόνιος Σμυρνιός βρήκε τη λύση του συμβολαίου για 30 τάνκερ και εξασφάλισε τραπεζική χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργηθεί ναυπηγείο, που θα κατασκεύαζε τα γιγαντιαία πλοία.
Δείτε το βίντεο το οποίο αποτελεί μέρος ενός εξαιρετικού ντοκιμαντέρ. Βλέπουμε την καθέλκυση του πρώτου τάνκερ, με τη Χριστίνα Ωνάση να σπάει τη σαμπάνια και τον Αλέξανδρο Ωνάση να πατάει το κουμπί. Το τάνκερ -τέρας είχε το όνομα της συζύγου του, Τίνας Ωνάση και είχε χωρητικότητα 46 χιλιάδες τόννους!
Πηγή: onassis-fans
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”:
Ειδήσεις σήμερα:
- Πάπας Φραγκίσκος. Ήταν μέλος Νο 88235 στη Σαν Λορέντσο. Ο αριθμός συνέπεσε με την ηλικία και την ώρα θανάτου του
- ΣτΕ. Παράνομη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση των Airbnb. Παραπέμπεται στη Βουλή το θέμα
- Τι σημαίνει η Διακαινήσιμος Εβδομάδα και τι συμβολίζει
- Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Κώστας Δήμου, ο πρώτος Έλληνας διαιτητής στο Hall of Fame της FIBA
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ