1962. Στην πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη ήταν όλα έτοιμα, για να γυριστεί άλλη μια σκηνή της ταινίας Νόμος 4000 του Γιάννη Δαλιανίδη.
Ο ηθοποιός Θανάσης Παπαδόπουλος που ήδη είχε ξυρίσει γουλί το κεφάλι του για τις ανάγκες της ταινίας, πήρε θέση για το γύρισμα της δημόσιας διαπόμπευσης.
Πολλοί από τους κατοίκους ή τους περαστικούς της περιοχής όμως, δεν είχαν καταλάβει ότι επρόκειτο για κινηματογραφική λήψη.
Έτσι, θεώρησαν ότι επρόκειτο για πραγματικό τέντι μπόϋ, που είχε ρίξει γιαούρτι στον καθηγητή του, όπως έγραφε και η ταμπέλα που του είχαν κρεμάσει από το λαιμό.
Δεν γνώριζαν τον ηθοποιό ενώ έβλεπαν ότι τον συνόδευαν δύο “αστυνομικοί”.
“Ο κόσμος που είχε μαζευτεί με έβριζε, με έφτυνε και με βάραγε. Πίστευαν ότι το είχα κάνει πραγματικά”, λέει ο ηθοποιός στην Μηχανή του Χρόνου.
Ο Θανάσης Παπαδόπουλος παραδέχεται επίσης ότι ως νεαρός είχε πετάξει γιαούρτι σε κάτοικο της γειτονιάς του, επειδή τον ενοχλούσε ο σκύλος του φίλου του.
Με την κάμερα της Μηχανής του Χρόνου περπάτησε πάλι στα νεανικά του λημέρια και το μαγαζί όπου με τους φίλους του αγόραζαν τα γιαούρτια που θα πετούσαν.
“Αν έβλεπα πάλι τον άνθρωπο θα του ζητούσα συγνώμη. Το ύφος του ανθρώπου που δεχόταν το γιαούρτωμα ήταν τραγικό”, λέει χαρακτηριστικά.
Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ