«Γεννήθηκα με τον διάβολο μέσα μου. Γεννήθηκα, με το κακό να στέκεται δίπλα στο κρεβάτι που ήρθα στον κόσμο και με συντροφεύει από τότε».
Τα λόγια ανήκουν στον Χ. Χ. Χολμς, τον πρώτο κατά συρροήν δολοφόνο της Αμερικής.
Ο Χολμς έχτισε ένα ξενοδοχείο «του τρόμου», όπου μπορούσε να σκοτώνει ανενόχλητος τους ενοίκους και να εξαφανίζει τα πτώματα, είτε πουλώντας τα σε ιατρικές σχολές, είτε διαλύοντάς σε οξύ.
Ομολόγησε, ότι σκότωσε 27 ανθρώπους, αλλά ο αριθμός των θυμάτων του μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 200.
Χ. Χ. Χολμς
Το πραγματικό του όνομα ήταν Χέρμαν Μάτζετ και γεννήθηκε τον Μάιο του 1861 στο Νιου Χάμσαϊρ.
Από μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις επιστήμες και στην τεχνολογία, αλλά η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του δεν του επέτρεπε να σπουδάσει.
Γι’ αυτό παντρεύτηκε την πλουσιότερη κοπέλα της περιοχής και έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπουδάσει, όσο και να κόστιζαν τα δίδακτρα. Επέλεξε την ιατρική.
Εκεί ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που έβγαζαν χρήματα, ξεθάβοντας παράνομα πτώματα από τα νεκροταφεία και πουλώντας τα, επίσης παράνομα, στα εργαστήρια ανατομίας.
Ο Χολμς συμμετείχε σε αυτό το κύκλωμα για να βγάζει έξτρα χρήματα, μέχρι που άρχισε να κυνηγά πιο προσοδοφόρες απατεωνιές.
Το 1886 σκότωσε τον καλύτερο του φίλο και συνεργάτη στις ανασκαφές πτωμάτων, τον έντυσε με τα δικά του ρούχα και τον παρουσίασε ως τον Χέρμαν Μάτζετ, για να πάρει τα λεφτά της ασφάλειας ζωής που είχε κάνει λίγο πριν τον σκοτώσει. (Χέρμαν Μάτζετ ήταν το δικό του όνομα)
Άλλαξε το όνομά του σε Χένρυ Χάουαρντ Χολμς, εισέπραξε τα 40 χιλιάδες δολάρια της ασφάλειας και εξαφανίστηκε από προσώπου γης.
Πρώτα όμως πήρε διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του και παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Μίτρα Μπέλναπ.
Εγκαταστάθηκαν στο Σικάγο, όπου ο Χολμς έπιασε δουλειά στο φαρμακείο της οδού West 63.
Όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης, αγόρασε το κτίριο και σταδιακά άρχισε να χτίζει και άλλους ορόφους. Τελικά δημιούργησε ένα τριώροφο.
Αυτό ήταν το «κάστρο» του, ένα ξενοδοχείο με δαιδαλώδεις διαδρόμους και κρυφές καταπακτές, που του επέτρεπαν να μεταφέρει κρυφά τα πτώματα στο υπόγειο.
Το κτίριο αποτελούνταν από διαφορετικά τμήματα, κάθε ένα από τα οποία είχε σχεδιάσει και χτίσει διαφορετικός αρχιτέκτονας, έτσι ώστε να μην αντιληφθεί κανείς τον απώτερο σκοπό του ιδιοκτήτη.
Ο Χολμς μετέτρεψε κάποια δωμάτια σε θαλάμους αερίων, όπου σκότωνε τα θύματά του, προκαλώντας ασφυξία ή δηλητηρίαση .
Μετά έσερνε το πτώμα μέχρι το μπάνιο και το έριχνε από μία κρυμμένη τρύπα στο πάτωμα, που οδηγούσε στο μπάνιο του κάτω ορόφου.
Από εκεί, το έριχνε σε ένα άλλο δωμάτιο, που λειτουργούσε σαν αποθήκη και ανοίγοντας μια άλλη καταπακτή, το πτώμα έφτανε στον τελικό προορισμό του, το υπόγειο.
Εκεί υπήρχαν δύο διαφορετικές δεξαμενές. Η μία περιείχε οξύ, που έλιωνε τα πτώματα έτσι ώστε να μην μείνουν αποδεικτικά στοιχεία.
Στη δεύτερη υπήρχε χλωρίνη κι εκεί άσπριζε τα κόκαλα που απέμεναν απ’ τα πτώματα και στη συνέχεια τα πουλούσε ως σκελετούς σε ιατρικές σχολές.
Πολλά πτώματα δεν τα έλιωνε, αλλά τα πουλούσε κι αυτά σε εργαστήρια ανατομίας, όπως έκανε ως φοιτητής.
Τα μεγαλύτερα έσοδα βέβαια τα εξασφάλιζε εισπράττοντας τις ασφάλειες ζωής των θυμάτων του.
Τα κίνητρα του αρχικά ήταν καθαρά οικονομικά, σταδιακά απολάμβανε τις δολοφονίες.
Άρχισε να βρίσκει πιο ευφάνταστους τρόπους να σκοτώσει τα θύματά του.
Υπήρχε ένα δωμάτιο όπου τους απαγχόνιζε, ένα άλλο όπου τους άφηνε να πεθάνουν απ’ την πείνα και τη δίψα, ένα τρίτο όπου τους έκαιγε ζωντανούς.
Πολλά απ’ τα θύματά του ήταν γυναίκες που εργάζονταν γι’ αυτόν και αποφάσιζε να τις σκοτώσει, όταν απέρριψαν τις σεξουαλικές του προτάσεις.
Μερικές βέβαια, τις σκότωσε αν και είχε σχέσεις μαζί τους. Δύο από αυτές μάλιστα, είχαν γίνει ερωμένες του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Μετανιώνω που σκότωσα τη Μίνι. Την αγαπούσα»
Η δεύτερη σύζυγος του Χολμς, Μίτρα, τον περιέγραφε ως έναν τρυφερό άντρα και αφοσιωμένο πατέρα.
Οι γυναίκες που τον συναναστρέφονταν, τον θεωρούσαν όμορφο και γοητευτικό.
Ο Χολμς δεν δυσκολευόταν να βρει γυναικεία συντροφιά ούτε συζύγους. Ήταν άλλωστε παντρεμένος με τρεις γυναίκες ταυτόχρονα.
Το διαζύγιο του από την πρώτη σύζυγό του δεν επισημοποιήθηκε ποτέ, ενώ παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγό του, τη Τζορτζιάνα Γιοκ, κρυφά από την Μίτρα.
Σαν να μην έφταναν οι επίσημες σχέσεις του, ο Χολμς είχε πολλές ερωμένες, τις οποίες «καθάριζε» στο ξενοδοχείο του, όταν έχανε την επιθυμία του για αυτές.
Μετάνιωσε που σκότωσε μόνο μία, τη Μίνι Γουίλιαμς, γιατί, όπως παραδέχτηκε στην ομολογία του, την είχε αγαπήσει.
Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε απ’ το να συνάψει σχέσεις και με την αδερφή της, την Άννι. Φυσικά την σκότωσε και αυτή.
Η σύλληψη
Ο Χολμς συνελήφθη το 1894, όταν αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει με την ασφάλεια ζωής ενός συνεργάτη του, την οποία σκόπευε να εισπράξει, έχοντας σκοτώσει τον ίδιο και τρία παιδιά του.
Η έρευνα των αστυνομικών τους οδήγησε στο «κάστρο» του, όπου εντόπισαν το πολύπλοκο, αλλά φοβερά αποτελεσματικό σύστημα που είχε στήσει για τις δολοφονίες του.
Ο Χολμς καταδικάστηκε για τις δολοφονίες 27 ανθρώπων, για τις οποίες ομολόγησε.
Ήταν αδύνατον να υπολογίσουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, καθώς τα πτώματα είχαν εξαφανιστεί ή πωληθεί. Πιστεύεται ότι έφταναν τα 200.
Ο πρώτος κατά συρροήν δολοφόνος στις ΗΠΑ εκτελέστηκε διά απαγχονισμού στις 7 Μαΐου του 1896.
Η καταπληκτική γαλλική ταινία “Ντελικατέσσεν” των Ζαν Πιερ Ζενέ και Μάρκ Καρό, έχει ακριβώς την ίδια υπόθεση με ένα μανιακό ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που δολοφονεί τους ενοίκους
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: «Το Βαμπίρ του Ντίσελντορφ». Σύγχρονος του Τζακ του αντεροβγάλτη είχε σκοτώσει 7 άτομα. Τον διέγειρε η βία και έπινε το αίμα των θυμάτων του.
Ειδήσεις σήμερα:
- Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Δείτε το ωράριο
- Επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου. To προφίλ του δράστη. 4 νεκροί
- Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή. Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο
- Χειμωνιάτικος καιρός με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι. Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ