Αφιέρωμα στον “Jimmy the Greek” έκανε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, με αφορμή τον θάνατο του ιστορικού της διευθυντή Μπεν Μπράντλι, ο οποίος απογείωσε την αναγνωρισιμότητα της εφημερίδας τα 23 χρόνια που ήταν επικεφαλής της, από το 1968 έως το 1991.
Πέρα από την αποκάλυψη του Γουότεργκεϊτ, υπάρχουν και άλλες υποθέσεις ή και διοικητικές επιλογές, που μαρτυρούν την ικανότητα με την οποία διηύθυνε την εφημερίδα ο Μπράντλι, με συνέπεια να τη μετατρέψει σε έναν δημοσιογραφικό κολοσσό με κύρος και αναγνώριση πέρα από τον Ατλαντικό.
Ανάμεσα σε αυτές τις αθέατες στιγμές είναι και η γνωριμία του με τον Χιώτη Jimmy the Greek, τον μπουκμέικερ και αθλητικό αναλυτή Δημήτριο Συνοδινό, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, στον οποίο ο Μπράντλι έδωσε μια στήλη στην εφημερίδα.
Οι δύο άντρες συναντήθηκαν το 1970. Το κλίμα στην εφημερίδα ήταν ότι αυτό το κόλπο με τις προβλέψεις αγώνων δεν είναι χρήσιμο, αλλά το γεγονός ότι ο Jimmy the Greek ήταν ήδη γνωστός έκανε τους πάντες να αποδεχθούν την προσφορά που τους είχε κάνει για να πάρει μια στήλη στην εφημερίδα.
Δεν είναι τυχαίο πως αρκετά χρόνια μετά ο Jimmy the Greek παραδεχόταν πως η συνεργασία του με την Washington Post εκτίναξε την αξία και την αναγνωρισιμότητά του. Η συνεργασία ξεκίνησε το 1971.
Γεννήθηκε στο Steubenville του Οχάιο, αλλά οι γονείς του ήρθαν στις ΗΠΑ από το Θολοποτάμι της Χίου.
Από μικρός ενδιαφέρθηκε για τον τζόγο και την πρόβλεψη των αγώνων. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, πόνταρε 10.000 δολάρια ότι ο Τρούμαν θα κέρδιζε τον Thomas Dewey στις προεδρικές εκλογές του 1948.
Ο Τρούμαν ήτνα ήδη πρόεδρος αλλά δεν είχε εκλεγεί. Ως αντιπρόεδρος πήρε τη θέση του Ρούσβελτ που πέθανε.
Ήταν χαμηλών τόνων, χωρίς πολιτική γοητεία και επικοινωνιακό χάρισμα. Κανείς δεν πίστευε σοβαρά ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Ο Συνοδινός είπε πως ο αντίπαλος του Τρούμαν είχε μουστάκι και οι γυναίκες δεν εμπιστεύονται ποτέ έναν Πρόεδρο με μουστάκι. Έτσι διάλεξε τον Τρούμαν.
Άσχετα αν το κριτήριό του ήταν σωστό ή όχι ο Τρούμαν νίκησε και ο Τζίμι κέρδισε πολλά λεφτά.
Πολλές από τις ιδέες του για επενδύσεις έστειλαν τον ίδιο και όσους τον άκουσαν στον “κουβά”.
Έκανε καριέρα στο CBS, εκτός από την Washington Post, αλλά απολύθηκε έπειτα από 12 χρόνια. Πολλές φορές έκανε ρατσιστικά σχόλια και προκαλούσε την οργή των θεατών. Αμφισβήτησε την κατηγορία. Πήγε το κανάλι στα δικαστήρια και κέρδισε! Ο Τζίμι αποσύρθηκε και έγραφε σε μια τοπική εφημερίδα του Λας Βέγκας. Πέθανε στις 21 Απριλίου 1996, σε ηλικία 77 ετών.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr