Στη φωτογραφία βλέπουμε βρετανούς στρατιώτες που μόλις έχουν απελευθερωθεί από γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων να πίνουν μπύρα.
Η Ζυθοποιία στη Μεγάλη Βρετανία έκανε την εμφάνιση της το 1942 και προώθησε τα προϊόντα της αμέσως στο Βρετανικό στρατό.
Στη Μέση Ανατολή όμως το αλκοόλ απαγορεύτηκε στα Βρετανικά στρατεύματα. Ίσως λόγω του μουσουλμανικού πληθυσμού, που λόγω θρησκείας δεν πίνει οινοπνευματώδη.
Παρόλα αυτά μετά τη νίκη των συμμάχων στο μέτωπο της Αφρικής στάλθηκαν 500 τόνοι μπύρας, στη πόλη του Τομπρούκ, όπου έγινε μια επική μάχη.
Μπύρα όμως κατανάλωνε και ο αμερικανικός στρατός.
Μάλιστα οι παραγωγοί των ΗΠΑ, με εντολή του υπουργείου Γεωργίας δίνανε το 15% της παραγωγής τους στις ένοπλες δυνάμεις.
Το πιο φιλόδοξο σχέδιο για τη προμήθεια μπύρας ήταν του βρετανικού Ναυτικού, το οποίο προβλέποντας ένα μακροχρόνιο πόλεμο, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία Adlams, η οποία έδρευε στο Μπρίστολ και συμφωνήσαν να αποστέλλεται συγκεκριμένη ποσότητα βαρελιών κάθε εβδομάδα, αναλόγως τις ανάγκες.
Ωστόσο η γραφειοκρατία έκανε το θαύμα της και τα πρώτα βαρέλια εστάλησαν λίγες μέρες πριν τελειώσει ο πόλεμος.
Η εξέλιξη από μόνη της έχει και εμπορικό ενδιαφέρον καθώς οι βρετανοί πριν τον πόλεμο κατανάλωναν πιο παραδοσιακά ποτά της χώρας τους, όπως ουίσκι και τζιν. Η μπύρα αποδείχθηκε φθηνότερη και εξίσου αποτελεσματική!
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Facebook
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Η φωτογραφία από τη μάχη όπου οι Αμερικανοί νίκησαν, αλλά είχαν 1.100 νεκρούς και 5.000 τραυματίες. Οι Ιάπωνες πολέμησαν μέχρι τέλους
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr