Το Ισραήλ έδωσε στις ΗΠΑ ένα έγγραφο την περασμένη εβδομάδα με τους όρους του για μια διπλωματική λύση και να τερματιστεί ο πόλεμος στο Λίβανο και κατά συνέπεια να επιτραπεί στους εκτοπισμένους αμάχους και από τις δύο πλευρές των συνόρων να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Στην παραπάνω αποκάλυψη προχώρησαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι και δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο Axios.
Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού έδωσε το συγκεκριμένο έγγραφο στον Λευκό Οίκο ενόψει της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου του Λευκού Οίκου Αμος Χόχσταϊν στη Βηρυτό σήμερα (21/10) για να συζητηθεί και να βρεθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν στο Axios ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντέρμερ, ο οποίος είναι έμπιστος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έστειλε το έγγραφο στον Χόχσταϊν την περασμένη Πέμπτη.
ο Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού έδωσε το συγκεκριμένο έγγραφο στον Λευκό Οίκο ενόψει της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου του Λευκού Οίκου Αμος Χόχσταϊν στη Βηρυτό σήμερα (21/10) για να συζητηθεί και να βρεθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν στο Axios ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντέρμερ, ο οποίος είναι έμπιστος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έστειλε το έγγραφο στον Χόχσταϊν την περασμένη Πέμπτη.
«Μιλάμε για το ψήφισμα 1701 με αυξημένη επιβολή. Το κύριο μήνυμά μας είναι ότι εάν ο λιβανέζικος στρατός και η UNIFIL κάνουν περισσότερα, οι IDF θα κάνουν λιγότερα και το αντίστροφο», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε με τη σειρά του ότι είναι πολύ απίθανο ο Λίβανος και η διεθνής κοινότητα να συμφωνήσουν με αυτούς τους όρους, οι οποίοι υπονομεύουν δραματικά την κυριαρχία του Λιβάνου.
Ο Λευκός Οίκος και η ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Σημειώνεται ότι ο Άμος Χόχσταϊν, αναμένεται να φτάσει στη Βηρυτό σήμερα (21/10) όπου και θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι, τον πρόεδρο του ισραηλινού κοινοβουλίου και άλλους λιβανέζους αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν τις ισραηλινές απαιτήσεις.
Ο Χόχσταϊν πιέζει για ανάπτυξη τουλάχιστον 8.000 Λιβανέζων στρατιωτών στα νότια της χώρας και επιθυμεί να αναβαθμίσει την εντολή της UNIFIL προς ενίσχυση του λιβανικού στρατού προκειμένου να αποτρέψει τη δραστηριότητα ενόπλων ή ομάδων που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της λιβανικής κυβέρνησης κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ειδήσεις σήμερα:
- Βασίλης Καλογήρου. Στην Καστοριά οι έρευνες για την εξιχνίαση του θανάτου του 39χρονου. Τι εξετάζει η αστυνομία
- Νέα έρευνα. Το Σινικό Τείχος είναι 3 αιώνες πιο παλιό από όσο νομίζουμε
- Απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς. Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τους πρώτους δύο Ισραηλινούς
- Οι 10 υπηρεσίες και προϊόντα που είναι πρωταθλητές στην ακρίβεια. Τι συμβαίνει με τα σουπερμάρκετ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ