Οι νεροτσουλήθρες που δρόσιζαν την Αθήνα και έβαλαν λουκέτο πριν από χρόνια. Η διαμάχη με το Δημόσιο και το άδοξο τέλος. Δείτε από ψηλά το “φάντασμα” του Χαϊδαρίου

Οι νεροτσουλήθρες που δρόσιζαν την Αθήνα και έβαλαν λουκέτο πριν από χρόνια. Η διαμάχη με το Δημόσιο και το άδοξο τέλος. Δείτε από ψηλά το “φάντασμα” του Χαϊδαρίου
Κάποτε ήταν ένα εξωτικό περιβάλλον όπου πήγαιναν οι Αθηναίοι για να δροσιστούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Μικροί και μεγάλοι έκαναν βουτιές στις τεράστιες πισίνες και γλιστρούσαν από τις νεροτσουλήθρες.

Εξωτικά φυτά και τεχνητά νησιά μετέφεραν τους επισκέπτες σε ένα περιβάλλον που θύμιζε νησί της Καραϊβικής, αν και βρισκόταν μόλις 15 λεπτά από κέντρο της Αθήνας.

Το Copa Copana ήταν ένα σύγχρονο υδάτινο πάρκο, το οποίο άνοιξε το 2007 στα όρια του δήμου Χαϊδαρίου με τον Σκαραμαγκά.

Το Copa Copana βρίσκεται στο Χαϊδάρι.

Το Copa Copana βρίσκεται στο Χαϊδάρι. Το υπουργείο Τουρισμού το έκλεισε διότι έκρινε ότι «δεν πληρεί τους όρους, και τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Η εταιρεία έδωσε απαντήσεις οι οποίες ωστόσο «κρίθηκαν μη ικανοποιητικές».

Απείχε μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης και αποτελούσε καλοκαιρινό προορισμό για χιλιάδες Αθηναίους.

Κάλυπτε μια έκταση 3.000 τ.μ. και κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και τίποτα δεν θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν. Το 2009 ο δήμος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του και το πάρκο έκλεισε.

Το 2011 άνοιξε ξανά αλλά έκλεισε οριστικά λίγο αργότερα.

Το πάρκο στήθηκε στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το ιερό της Αφροδίτης και η ευρύτερη περιοχή ήταν μέρος αρχαιολογικών ανασκαφών. Επίσης το πάρκο στήθηκε στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους, το οποίο σύμφωνα με το Δασαρχείο Χαϊδαρίου είχε χαρακτηριστεί ως «τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» από το 1969 και υπαγόταν στη ζώνη προστασίας 21 του ν. 2742/99.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι η ύπαρξη πυλώνα της ΔΕΗ, ρεύματος υψηλής τάσης, πάνω από την πισίνα του «Copa Copana» ελλόχευε κίνδυνους. Κάποιες κατασκευές θεωρήθηκαν αυθαίρετες, ενώ προβλήματα νομιμότητας είχε και η καντίνα.

Το 2015 ο Δήμος αποφάσισε τη μη χορήγηση άδειας στον πολυχώρο διασκέδασης και έκλεισε οριστικά.

Από το υπουργείο Τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι «δεν πληροί τους όρους, και τις νόμιμες, προϋποθέσεις λειτουργίας όπως αυτές ισχύουν και ορίζονται με βάση τις κείμενες διατάξεις».

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το μισθωτήριο που είχε η εταιρεία που είναι εγκατεστημένη στο χώρο με έναν εκ των δυο υπεκμισθωτές, από τον Ιούλιο του 2017, «δεν είναι σύννομο», καθώς στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (του 2005) μνημονεύονται δυο πρόσωπα «συμμετέχοντες αμφότεροι στην σύμβαση μίσθωσης κατά ποσοστά 50% έκαστος, χωρίς να δύναται ένας εξ αυτών, μεμονωμένα, να συνάψει οιαδήποτε σύμβαση – υπεκμίσθωση.

Δείτε βίντεο-drone με το ερειπωμένο πάρκο:

Διαβάστε επίσης: Κουρμουλοί. Οι «άγνωστες» χωμάτινες πυραμίδες των Μεγάρων που φτάνουν σε ύψος τα 25 μέτρα. Φυσικό φαινόμενο ή ανθρώπινο δημιούργημα; (βίντεο drone)

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.