Στις αρχές του 20ού αιώνα, μια διπλή δολοφονία συγκλόνισε την πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας. Δράστες ήταν δύο Άγγλοι εραστές: η νοικοκυρά Ογκάστα Φέιρφιλντ Φούλαμ και ο υπίατρος Χένρι Γουίλιαμ Κλαρκ.
Γνωρίστηκαν σε ένα χορό το 1908. Τρία χρόνια μετά, η 36χρονη Ογκάστα και ο 43χρονος γιατρός Χένρι αποφάσισαν να “βγάλουν από τη μέση” τους συζύγους τους: η Φούλαμ τον άνδρα της, Έντουαρντ και ο Κλαρκ τη γυναίκα του, Λουίζα. Αφού έφερναν εις πέρας το σχέδιο, θα μπορούσαν να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί.
“Ω, Χένρι, ακριβή μου αγάπη… Αποτέλεσμα; Μηδέν”
Η Φούλαμ επέλεξε να δηλητηριάσει το σύζυγό της με αρσενικό. Του χορηγούσε λίγο λίγο σκόνη στο φαγητό και στο τσάι, αλλά ο κ. Φούλαμ αρνείτο να πεθάνει.
“Ω, Χένρι, ακριβή μου αγάπη, χθες χορήγησα τη σκόνη που μου άφησες. Αποτέλεσμα; Μηδέν“, έγραψε η Ογκάστα στον εραστή της. Λίγο καιρό μετά, έριξε μεγαλύτερη ποσότητα αρσενικού στο φαγητό του Έντουαρντ.
“Από τις τέσσερις το απόγευμα έχει κάνει εμετό οκτώ φορές. Μέχρι τις εννιά παρά τέταρτο έγιναν δέκα. Μέχρι τις δέκα το βράδυ είχε κάνει εμετό δώδεκα φορές“, περιέγραψε στον Χένρι Κλαρκ.
Μετά από καιρό, ο κ. Φούλαμ αρρώστησε βαριά. “Ψηνόταν” στον πυρετό και ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Στις 11 Οκτωβρίου 1911, ο Χένρι Κλαρκ τού έδωσε τη χαριστική βολή.
Μια μεγάλη ποσότητα αρσενικού και ο Έντουαρντ Φούλαμ ήταν νεκρός. Ο Κλαρκ ως γιατρός υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του, αναφέροντας ως αίτιο “καρδιακή ανεπάρκεια”.
Η δολοφονία της Λουίζα Κλαρκ
Ο Χένρι Κλαρκ έπρεπε τώρα να εκτελέσει το δεύτερο μέρος του σχεδίου. Αποφάσισε να ακολουθήσει μια μέθοδο πιο γρήγορη. Προσέλαβε τέσσερις εκτελεστές, οι οποίοι στις 17 Νοεμβρίου 1912, εισέβαλαν στο σπίτι του και διέλυσαν το κρανίο της Λουίζα Κλαρκ με ένα ξίφος.
Η κόρη της, Μοντ Κλαρκ ξύπνησε πανικόβλητη. Έβαλε τις φωνές και ανάγκασε τους εκτελεστές να το βάλουν στα πόδια.
Το κουτί με τις ερωτικές επιστολές και η καταδίκη
Αμέσως μετά τη δολοφονία της Κλαρκ, η αστυνομία της Άγκρα έστρεψε τις έρευνές της προς την Ογκάστα Φούλαμ και τον Χένρι Κλαρκ. Ο δεσμός τους ήταν κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία. Η σύμπτωση να χάσουν και οι δύο το σύζυγό τους ήταν άξια διερεύνησης.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να βρουν αδιάσειστα στοιχεία. Φούλαμ και Κλαρκ πίστευαν ότι είχαν διαπράξει το τέλειο έγκλημα.
Όμως, η αστυνομία “γέλασε τελευταία”. Ο επιθεωρητής Σμιθ πήγε στο σπίτι της Φούλαμ και ανακάλυψε ένα μεταλλικό κουτί κάτω από το κρεβάτι της. Όταν την ρώτησε τι είχε μέσα, η Φούλαμ κατέρρευσε.
Μέσα στο κουτί υπήρχαν 370 ερωτικές επιστολές μεταξύ της Φούλαμ και του Κλαρκ. Σε αυτές περιέγραφαν όχι μόνο τα συναισθήματα που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον, αλλά και τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Προφανώς δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα αλλά η αφέλειά της ήταν καθοριστική.
Η υπόθεση σόκαρε την αποικιακή Ινδία και η δίκη που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου του 1913 στο Αλαχαμπάντ, ήταν πρώτο θέμα στον Τύπο. Ο Χένρι Κλαρκ καταδικάστηκε σε θάνατο στην αγχόνη και εκτελέστηκε στις 26 Μαρτίου 1913.
Όσο για την Ογκάστα Φούλαμ, γλίτωσε τη θανατική ποινή, γιατί ήταν έγκυος στο παιδί του Χένρι Κλαρκ. Τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη και γέννησε στη φυλακή. Πέθανε από θερμοπληξία, στις 28 Μαΐου 1914, σε ηλικία 38 ετών.
Όταν η Φούλαμ ξεκίνησε να δίνει αρσενικό στο σύζυγό της, έγραφε στον εραστή της: “Ακριβή μου, μοναδική μου αγάπη. Δεν νομίζεις ότι η αλληλογραφία μας είναι μάλλον επικίνδυνη;“. Ο Κλαρκ την καθησύχαζε, διαβεβαιώνοντάς τη, ότι δεν θα τους έπιαναν ποτέ.
Με πληροφορίες από το βιβλίο του Τζάιλς Μίλτον, “Συναρπαστικά παραλειπόμενα της ιστορίας“, Εκδόσεις Πατάκη
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Youtube
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr