Ο Βόλος “επουλώνει” τις πληγές του από τις πλημμύρες. Χάος και απόγνωση στο Νότιο Πήλιο (βίντεο drone)
Μέσα σε 20 μέρες ο Βόλος και οι περιοχές του Πηλίου δοκιμάστηκαν από δυο συνεχόμενες κακοκαιρίες.
Οι ζημιές αμέτρητες. Σε κάποιες περιτπώσεις μη διαχειρίσιμες. Περιουσίες και σπίτια καταστράφηκαν.
Ο κόσμος έμεινε δίχως πόσιμο νερό και ρεύμα.
Η σημερινή μέρα βρίσκει το νομό Μαγνησίας κομμένο στα δυο.
Ο Βόλος προσπαθεί να ανακάμψει, το Νότιο Πήλιο όμως παραμένει αποκομένο.
Tόνοι λάσπης έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους του Βόλου είναι ξανά η υδροδότηση καθώς το δίκτυο δεν πρόλαβε να «συνέλθει» από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας και αντιμετωπίζει ξανά τεράστιο πρόβλημα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “πρόβλημα υπάρχει και με την ηλεκτροδότηση καθώς το 30% της πόλης του Βόλου δεν έχει ακόμα ρεύμα για τρίτο 24ωρο.
Θα χρειαστούμε όμως για την ολική επαναφορά περίπου 10 ημέρες. Δυστυχώς ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μετά τον Daniel το κατέστρεψε η κακοκαιρία Elias και ξεκινάμε πάλι από την αρχή”
Παρακολουθήστε το βίντεο drone του συνεργάτη μας, Δημήτρη Μητρολιού, με εικόνα μέσα από τον Βόλο
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χωριά στο Πήλιο
Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τους χιλιάδες τόνους νερού που «κατέβηκαν» από τα ρέματα.
Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου.
Στον περιφερειακό του Βόλου προς τα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερχείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο.
Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων. Κάτοικοι είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954.
Σύμφωνα με το thesstoday, από το Χόρτο μέχρι τη Μηλίνα και τον Πλατανιά, η εικόνα είναι απελπιστική: Ξηλωμένοι δρόμοι, τόνοι λάσπης, κραυγή απόγνωσης.
Στον Δήμο Αλμυρού, τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί η περιοχή του Πτελεού και ειδικότερα σε Άγιο Δημήτριο, Αχίλλειο και Πτελεό.
Η Αγριά Βόλου δέχτηκε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον χείμαρρο Ματσάγγο, λόγω υπερχείλησης του ποταμού Κραυσίδωνα.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr