Ο τραγικός θάνατος της 19χρονης βασίλισσας της Ταϊλάνδης. Πνίγηκε με την κόρη και το αγέννητο παιδί της επειδή ο νόμος απαγόρευε να την αγγίξουν, ακόμη και για να τη σώσουν

Ο τραγικός θάνατος της 19χρονης βασίλισσας της Ταϊλάνδης. Πνίγηκε με την κόρη και το αγέννητο παιδί της επειδή ο νόμος απαγόρευε να την αγγίξουν, ακόμη και για να τη σώσουν

H Βασίλισσα της Ταιλάνδης Sunandha Kumariratana έχασε τη ζωή της εξαιτίας ενός αρχαίου νόμου που έλεγε ότι όποιος την ακουμπούσε καταδικαζόταν σε θάνατο.

Ήταν μια από τις τρεις γυναίκες του βασιλιά της Ταϊλάνδης Chulalongkorn, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό και είχε καταργήσει τη δουλειά. Η βασίλισσα είχε γεννηθεί στην Μπανγκοκ, ήταν κόρη του τέταρτου μονάρχη της Ταϊλάνδης και πρώτη σύζυγος του βασιλιά. Απέκτησαν μια κόρη και περίμεναν το δεύτερο παιδί τους. Το 1880 ήταν 19 χρονών και μαζί με την κόρη της ταξίδεψαν στη θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας έξω από την Μπανγκόκ.

Η βασίλισσα

Εκτός από την κόρη της, τη συνόδευσαν αρκετοί υπηρέτες και φρουροί. Το Παλάτι ήταν χτισμένο στις όχθες του μεγαλύτερου ποταμού της Ταιλάνδης του Τσάο Πράγια, όπου θα έπρεπε να διασχίσουν τον ποταμό. Η βασίλισσα μαζί με την πριγκίπισσα επιβιβάστηκαν σε μια μικρή βάρκα την οποία έσερνε μια μεγαλύτερη. Ωστόσο, τα ρεύματα του ποταμού αναποδογύρισαν τη βάρκα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο νερό.

Με την κόρη της

Ενώ πάλευαν να κρατηθούν στην επιφάνεια κανένας από τους συνοδούς της δεν επιχείρησε να τις βοηθήσει. Ο επικεφαλής της συνοδείας δεν κουνήθηκε από τη θέση του και όλοι οι υπηρέτες τις παρακολουθούσαν να πνίγονται. Όπως έγινε γνωστό, όλοι τους υπάκουαν έναν αρχαίο νόμο σύμφωνα με τον οποίο κανένας “κοινός θνητός” δεν μπορούσε να αγγίξει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Σε περίπτωση που κάποιος τους άγγιζε καταδικαζόταν σε θάνατο. 

Επίσης, σύμφωνα με τη λαική παράδοση, η διάσωση ανθρώπου από τον πνιγμό ήταν κακός οιωνός. Εάν κάποιος έσωζε κάποιον από τον πνιγμό σήμαινε ότι θα “θύμωνε” τα πνεύματα που κατοικούσαν στο νερό.

Όταν ο βασιλιάς πληροφορήθηκε τον θάνατο της συζύγου, της κόρης και του αγέννητου παιδιού του διέταξε τη φυλάκιση του επικεφαλής της βασιλικής φρουράς. Η θλίψη του ήταν απερίγραπτη.

Το μνημείο προς τιμήν της

Η κηδεία τους λέγεται πως ήταν η ακριβότερη στην ιστορία του βασιλείου της Ασίας. Προς τιμήν της ανεγέρθηκε μνημείο με τη μορφή της στο θερινό παλάτι, το οποίο μέχρι σήμερα θυμίζει στους επισκέπτες το τραγικό τέλος της νεαρής βασίλισσας.

Διαβάστε επίσης:Σιρικίτ, η «Τζάκυ της Ασίας». Η πανέμορφη βασίλισσα της Ταϊλάνδης που ανακηρύχθηκε η κομψότερη γυναίκα του κόσμου. Βασίλεψε στη θέση του άνδρα της όταν αποσύρθηκε σε βουδιστικό μοναστήρι 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.